Anasayfa , Avrupa , Köln (Mülheim) ve Düsseldorf’da Seçim Mitingi!

Köln (Mülheim) ve Düsseldorf’da Seçim Mitingi!

25 Mayıs (Cumartesi) Avrupa parlamento seçimleri için, Köln (Mülhemi)’de yapılan mitinge, Avrupa parlamento seçimlerinde enternasyonal liste-MLPD’nin birinci sıra adayı, Lisa Gärtner ile üçüncü sıra adayı, Erhan Aktürk konuşmacı olarak katıldılar. Saat 12;00’de startı verilen miting, müzik gurubunun sahne almasıyla başladı.

Müzik dinletisinden sonra, moderatörün yaptığı anons ile adayları tek tek tanıttıktan sonra, ilk konuşmacı olan, Lisa Gärtner’i konuşmasını yapması için sahneye davet etti.

Lisa Gärtner yaptığı konuşmasında ”Avrupalı emperyalistlerin saldırı ve sömürü politikaları devam ediyor. Avrupa birliği emperyalistlerin birliği olup, halk yararına hiçbir şey üretmedikleri gibi, emekçileri ve çalışanları işsiz bırakarak, yoksullukla karşı karşıya bıraktıkları, gelinen aşamada ortaya çıkmış bulunuyor.” diyerek gerçek demokrasinin devrim ve sosyalizmle geleceği, kapitalizm var oldukça baskı ve sömürünün devam edeceğini belirterek, tüm ezilenlen halklara birlikte mücadele etme çağrısı yaparak, konuşmasını alkışlar arasında bitirdi.

Ardından ikinci konuşmacı olarak, sahneye davet edilen Erhan Aktürk ise; yaptığı konuşmasında ”Avrupa Emperyalist Birliğinin adaletsizlikleri, anti-demokratik uygulamaları ve tüm saldırı politikalarına karşı mücadele etmek ve o parlamentolarda onları teşhir etmek için, milletvekili adayı oldum.” diyerek ”Emperyalistler bilinçli olarak geliştirdikleri ırkçı faşist, parti ve örgütler, bugün birçok Avrupa ülkesinde, iktidara gelmiş bulunuyorlar. Halkların birlikte ve barış içinde yaşamını tehdit etmektedirler. Diyerek devam ettiği konuşmasında, bir yandan yoksulluk ve sefalet derinleşirken diğer yandan demokratik hak ve özgürlüklere dönük yoğun saldırıların olduğu günümüzde, yasal demokratik kurumların çalışmaları kırminalize edilerek yasak kapsamına alınıp davalar açılmaktadır.” diyerek birlikte mücadele çağrısı yaparak ”Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” sloganları arasında konuşmasını sonlandırdı.

Çeşitli kurumlardan sunulan mesajların okunmasından sonra; katılan kitleyle birlikte, müzik eşliğinde enternasyonal marş söylenerek mitingi coşkulu bir şekilde bitirildi.

Saat 16;00’da Düsseldorf’ta miting;

Düsseldorf’un en kalabalık çarşı merkezinde yapılan seçim mitingi, saat 16;00’da başladı. Avrupa parlamento seçimlerinde enternasyonal liste-MLPD’nin birinci sıra adayı, Lisa Gärtner ile üçüncü sıra adayı, Erhan Aktürk konuşmacı olarak davet edilen mitinge katıldılar. Yapılan açılış konuşmasından sonra, ilk konuşmacı olarak, Lisa Gärtner sahneye çağrıldı.

Gärtner yaptığı konuşmasında Almanya’da eğitim sorununun giderek derinleştiği ve bundan dolayı uzun bir dönemdir öğrencilerin yürüyüşler yaptığını vurgulayarak, konut sorunu halen güncelliğini koruduğunu belirtti. Konuşmasını ”Bu günümüzde de çeşitli iş kollarında 10 binlerce işçinin işinden çıkarılması söz konusudur. İşte iş güvencesinin olmadığı kapitalist emperyalist sistemde çalışanlar her zaman işini kaybetme korkusuyla yaşamaktadırlar.” diyerek sürdürürken ”Tüm özgürlükler için, devrim ve sosyalizm için mücadele edelim” çağrısıyla konuşmasını bitirdi.

Ardından Kürtçe müzik dinletisinden sonra, ikinci konuşmacı olarak sahneye davet edilen Erhan Aktürk yaptığı konuşmada ise ”Emperyalist, kapitalist ülkelerde, ırkçılık ve ayrımcılık sistemin ana omurgasını oluşturmaktadır.” diyerek yaptığı konuşmasında ”Egemenler yaşadıkları ekonomik, sosyal ve siyasal tüm krizleri atlatmanın çaresi olarak, faşist partileri sahneye çıkarmışlardır. Aynı zamanda da faşist partileri kendilerine can simidi yaparak, demokratik muhalefeti sindirmenin yolunu seçmişlerdir. Bu nedenle, emperyalistler sistematik olarak, her dönem ırkçılığı bilerek körüklemiştir.” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Bugün birçok Avrupa ülkesinde düşünce özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü sadece kâğıt üzerinde geçerliliği kalmıştır. Politik faaliyet ve aktivite yürütmek adeta suç sayılmaktadır. Demokratik yasal kurumlara karşı yoğun baskılar, yasaklamalar soruşturmalar ve tutuklamalar olağan bir duruma gelmiş bulunuyor.

Aktürk, bu anti-demokratik ve adaletsiz düzene karşı mücadele etmek için, enternasyonal liste MLPD’yi seçme çağrısıyla ve ”Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” sloganıyla, konuşmasını sonlandırdı. Müzik dinletisinden sonra miting coşkuyla bitirildi.