Home , Avrupa , Wetzlar’da Cizre İle Dayanışma Etkinliği

Wetzlar’da Cizre İle Dayanışma Etkinliği

wetzlar_cizreWETZLAR |09-11-2015| Cizire’de yaşanan katliamları teşhir etmek ve TC faşizmi tarafından katliama uğrayan Cizre halkı ile dayanışmak için  bir etkinlik gerçekleştirildi. Birçok kurumun bileşeni olduğu Wetzlar Sivil Dayanışması tarafından gerçekleştirilen etkinlikte ATİF, NAW DEM, Sivil İnisiyatif ve Demokratischer Verein adına konuşmalar gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Hessen Parlementosu Bağımsız Milletvekili Mürvet Öztürk de bir konuşma gerçeleştirdi. Hozan Cömert, Grup Simurg, Grup Mozaik ve Wetzlar Alevi Kültür Merkezi Gençlik Korosu sahne aldılar.

Wetzlar Alevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Hessen Milletvekili Mürvet Öztürk Türkiye’de ki son seçim sürecini değerlendirdi ve büyük bir baskı altında yapılan seçimin HDP açısından esasta başarı olduğunu vurguladı ve Türkiye toplumunun bir diyalog sürecine ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Türkiye’de rerform süreci için mücadelenin önemli olduğunu dile getiren Öztürk, etkinliğin önemli olduğunu ve ezilen kesimlerle her türlü dayanışmaya devam edeceğini belirtti. Merkel’in Türkiye ziyaretini eleştiren Mürvet Öztürk, Türkiye’de yaşanan baskı ortamına karşı Alman Hükümetinin daha tutarlı tavır alması gerektiğini belirtti.

Ardından ATİF temsilcisi kitleyi selamladıktan sonra, şehit düşen gerillaların anısı önünde saygı duyduklarını ve onların mücadelesinin büyük bir misyonu oluğunu dile getirdi. Ortdoğu’da hüküm süren emperyal dalaşlara değindi ve mücadelenin sertleştikçe devrimci şiddete daha fazla ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Sürecin kısa bir analizini yapan ATİF temsilcisi Gezi ve Kobane sürecine değinerek direnişlerde bir artışın olduğunu ve faşist TC devletinin tarihsel refleksinin AKP tarafından uygulandığını belirtti. Seçim sonrası ekonomik krizin derinleşeceğine vurgu yapan temsilci, faşist devletin büyük savaşa girerek kendisini kurtarma arayışına gireceğini ve halkları birbirine kırdırtmaktan geri durmayacağını söyledi. Seçimin HDP aısından bir başarı olduğunu belirten ATİF temsilcisi, Türkiye’de bir devrim ihtiyacının her geçen gün artarak sürüğünü, 43 yıl önce tohumu atılan silahlı direnişin bugün şehirlerde halk savunmasını gerçekleştirdiğini ve halkı katliamlardan koruduğunu vurguladı. Temsilci son olarak Avrupa’da mültecileri sahipleneceklerini, ırkçılığa karşı duracaklarını dile getirdi ve Alman Devletinin Merkel düzeyinde faşist TC’nin suçlarına ortak olduğunu ve özgürlükleri askıya alarak mültecileri ortada bıraktıklarını vurguladı. ATİK’e yönelik yapılan saldırılarında sonuçta TC ile işbirliği ile gerçekleştiğini saldırılara karşı diz çömeyeceklerini belirtti.

Naw-Dem adına konuşan Yüksel Koç, Kürdistan’da bir katliam serisinin yaşandığını anca tüm bunlara karşın direnişlerin de sürdüğünü belirtti. seçimlerde yaşanan katlimalar, saldırılar ve baskılar hakkında bilgiler veren Koç, Nav Dem olarak Demokratik Güçbirliğinin oluşturulmasına önem verdiklerini ve atılan mayanın tuttuğunu belirtti. Bu birlikteliğin devam edeceğini belirten Yüksel Koç özeleştiri verdiklerini ve kitlesini daha fazla ortak etkinliklere seferber edeceklerini dile getirdi. AKP’nin savaşı tırmandırdığını dile getiren Koç, Demokratik Ulus projesinin başarıya ulaşacağını vurguladı.

Wetzlar Sivil İnisiyatif ve Demokratischer Verein tarafından yapılan açıklamalarda bu türden etkinliklere devam edeceklerini belirttiler. Etkinlikte sahne alan Wetzlar AKM Gençlik Korosu, Grup Mozaik, Grup Simurg ve Hozan Cömert katılımcılara coşkulu anlar yaşattılar.