Home , Haberler , AKP’nin Taksim’i yağmalama politikalarına tepki

AKP’nin Taksim’i yağmalama politikalarına tepki

geziISTANBUL | 29-05-2013 |Taksim Gezi Parkı’na sahip çıkanlar  dün saat 19.00’da bir kez daha bir araya geldi ve sabaha kadar sürecek gece nöbetini başlattı. Direniş alanına dönüşen Gezi Parkı’nda konuşmalar yapılıyor, şarkılar söyleniyor, halaylar çekiliyor ve AKP’nin Taksim’i yağmalama politikalarına tepki gösteriliyor.

Saat 23.30 sularında Gezi Parkı’ndaki ağaçlar arasından “ağaç boyu pankart” sallandırıldı: Mahalleme, meydanıma, ağacıma, suyuma, toprağıma, evime, tohumuma, ormanıma, köyüme, kentime, parkıma DOKUNMA!

Saat 19.00’da yüzlerce kişinin “Sermaye defol Taksim bizimdir”, “Sermaye defol parklar bizimdir”, “Yağma yok, direniş var”, “Bu daha başlangıç, geri dönüş yok” sloganları eşliğinde başlattığı nöbet sürüyor. Nöbet için çok sayıda çadır kurulurken, kurumlar tarafından yemek dağıtımları yapıldı.

Gezi Parkı’nda saatlerdir sloganlar atılıyor, şarkılar söyleniyor, halaylar çekiliyor ve AKP’nin Taksim’i yağma projesine karşı direnişin sürdürüleceği vurgulanıyor.

Eyleme katılanlar, AKP’nin İstanbul’u yağma projelerine karşı parkı bir kürsü alanına dönüştürdü. Yapılan konuşmalarda Taksim ve çevresinde nefes alınacak yegane alanın yıkılmak istenmesine ve polisin saldırılarına tepki gösteriliyor. Aydınlar ve sanatçılar da Gezi Parkı’nın talan edilmemesi için mücadele çağrıları yapıyor.

Gezi Parkı direnişinin 29 Mayıs programı

Taksim Dayanışması tarafından parktaki kürsüden yapılan konuşmalarda direnişin 29 Mayıs programı da duyuruldu. Programa göre sabah 7.30’da kitlesel bir buluşma gerçekleştirilecek. 12.30’da ise bir basın açıklaması yapılacak. 18.00’da ise Karadenizli sanatçıların, Hilmi Yarayıcı ve Efkan Şeşen’in katılımıyla yıkılan ağaçlar için fidanlar dikilecek.