Home , Avrupa , AKP Ulm’da protesto edildi

AKP Ulm’da protesto edildi

ULM | 05 – 06 – 2011 | Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon)’un çağrısıyla AGİF, ADHF, YEKKOM ve ATİK üyeleri AKP’nin seçim politikalarını ve Hopa’da yaşanan saldırıları protesto eden bir eylem yaptılar.

Cuma günü akşam saatlerinde Almanya’nın Ulm şehir merkezinde toplanan göçmen kurumları bir açıklama yaptılar. Ulm Demokratik Kitle Örgütleri Platformu adına yapılan açıklamada AKP’nin seçim arifesinde Hopa ve bir çok alanda halkın taleplerini cop ve gaz bombalarıyla karşıladığına yer verildi.

Bununla birlikte açıklamada şu ifadeler kullanıldı: ”Yaşanan şiddetli müdahelenin ardından emekli öğretmen Metin Lokumcu kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Onlarca sosyalist ve demokrat gözaltına alınarak işkenceye maruz kaldı. AKP hükümeti, devletin inkar, imha ve yok etme saldırılarının devam ettiği bir süreçte Hopa’lı emekçilerin isyanını sindirememiştir.”

Hopa’da pretestolar esnasında Metin Lokumcu’nun katledilmesine tepki gösterilen açıklamada, gözaltı terörünün de bir an önce sonlandırılması istendi. Eylem Hopa halkıyla dayanışmanın büyütülmesi ve yaygınlaştırılması çağrısıyla son buldu.