Anasayfa , APP , Faşizme Karşı Yengi Gününde Duisburg’da Anma

Faşizme Karşı Yengi Gününde Duisburg’da Anma

DUİSBURG|08.05.2021|9 Mayıs zafer gününde anti-emperyalist, anti-faşist ve anti-ırkçı mücadeleyi yeniden hatırlatmak ve ölümsüzleşenleri anmak için Partizan Duisburg’da savaş mağdurları anıtı önünde anma gerçekleştirdi.

Saat 13.30’da Duisburg Walsum’da bir araya gelen Partizan taraftarları, 2. emperyalist paylaşım savaşı esanasında faşist terör sonucu hayatlarını kaybeden işçiler, köylüler, kadınlar, gençler, çocuklar, eşcinseller, engelliler, yahudiler, sintezza’lar, romenler, sosyalist-komünistler ve kısacası bütün devrimci direnişçiler için saygı duruşu yaptılar. daha sonra yapılan konuşmalarda Sistemik çok yönlü krizlerden kaynaklı olarak, emperyalist sistemin yeniden topyekün bunalımlara dönüşme eğilimi gösterdiği bugünlerde, bu anma önemlidirdendi.

Küresel ve lokal savaş tehlikesinin güçlendiği, otokratik faşizan egemenlik ve iktidar gerçekliğinin Hindistan, Brezilya, Filipinler, Türkiye ve Macaristan’da güçlendiği, sömürü, baskı ve ırkçı politikaların uluslararası bir karakter kazandığı günümüzde bu ve benzer anmaların önemli olduğuna dair vurgu yapıldı. Son olarak anıtın önüne çiçekler bırakılarak eylem sonlandırıldı.