Home , ATİK , AHM Muhabirleri Buluştu

AHM Muhabirleri Buluştu

AHM F2

AHM | 05 – 01 – 2013 | ATİK Konseyine bağlı olarak çalışmalarını sürdüren  ATİK Haber Merkezi (AHM) 4 – 5 Ocak 2014 tarihlerinde Innsbruck’ta  bir toplantı gerçekleştirdi. AHM yayın kurulu ve muhabirlerin buluştuğu toplantıda medyanın önemi , ATiK web sitesinin değerlendirilmesi, önümüzdeki dönemin yayın politikası ve görevlendirmeler ele alındı. Ayrıca teknik olarak siteye haber yükleme ve haber yapmada dikkat edilecek hususlar eğitim olarak verildi.

Toplantıda AHM nin temel görevinin burjuva medyasına alternatif, gerçeğin sesi olmak ve ezilenlerin safında yer almak olduğu vurgulandı.

AHM  Koordinatörü Mahmut Özkan, haber yazmanın önemli noktalarına değinerek genç ve yeni katılımcılara, haber yazmanın önemli noktalarını uygulamalı bir şekilde açıkladı. Her alanda her an haber yazabilme yeteneğine olması gerektiğine değinen Mahmut Özkan şöyle konuştu: „Haberi beklemek yerine bizlerin  haberi yakalaması kıstaslarımız arasında olmalıdır“.

AHM’nin yedi yıllık bir deneyimin ATİK’in kurumsallaşmasında da önemli etkisinin olduğunun belirtildiği toplantıda medyanın öneminin ve haber yazma tekniklerinin ele alındığı bir eğitim broşürü çıkarılması ve Gezi İsyanını işleyen bir belgeselin yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

AHM bir sonraki toplantısını 6 Nisan 2014’de Frankfurt’da gerçekleştirecek.