Home , Avrupa ,  Duisburg Gençlik ve Kültür Derneği Yeniden Açılışını Gerçekleştirdi

 Duisburg Gençlik ve Kültür Derneği Yeniden Açılışını Gerçekleştirdi

DUİSBURG|11.09.2023| Tadilat sebebiyle kapalı olan Gençlik ve Kültür Derneği dün (10 Eylül) yeniden açılışını gerçekleştirdi. Duisburg Türkiyeli İşçiler Derneği olarak 1974 yılından beri başta Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenlerin, ekonomik, demokratik, politik, sosyal ve kültürel sorunlarının çözümü için mücadele eden ve 1994 yılından itibaren Gençlik ve Kültür Derneği ismi altında çalışmalarını sürdüren derneğimizin açılışına ilgi yoğundu.

Etkinlik, saat 13:00’da Dernek Yönetim Kurulu’nun (DYK) selamlaması ile başladı. İki dilli yapılan konuşmalarda Gençlik ve Kültür Derneği’ne bugüne kadar hizmet etmiş bütün emektarlara teşekkür edildi. Daha sonra derneğin faaliyet ve tamirat sürecine dair katılımcılara bilgiler verildi. DYK adına yapılan konuşmada bu yeni süreçte dernek üyesi olsun olmasın bütün anti faşist ve ilerici örgüt ve bireylere derneğin gerek faaliyetlerini gerekse de lokalini birlikte kullanma, ortak iş yapma çağrısı yapıldı.

Açılışta ATİF adına Şevki Kaya bir konuşma gerçekleştirdi. Kaya yaptığı konuşmada Gençlik ve Kültür Derneği’nin tarihsel sürecine ve geçmişten bugüne yaratılan değerlerin önemini vurguladı. Özellikle Marxloh semtindeki yaşanan sorunlara dikkat çeken Kaya, derneğin semtte yaşayanlar için bir çekim merkezi haline gelmesinin önemine dikkat çekti.

Açılışta Marx in Marxloh, MLPD, ADHK ve ATİK eş başkanı Süleyman Gürcan ve Marxloh semt sakini Wolfgang konuşma yaptı. Açılışa ayrıca Kürdistan Toplum Merkezi, DKP, Tohum Kültür Merkezi üyeleri, Hagen’den ATİF kitlesi ve AWO’da katılım sağladı.

Verilen yemek arasından sonra etkinlikte hazır bulunan müzisyen Onur Olgun ve Barış Yıldız müzik dinletisi yaptı. İlgiyle dinlenen iki müzisyenden sonra sahneye 9 yaşındaki Arin Abacı çıktı ve dinleyenlerin beğenisini aldı. Etkinlik çalınan marşlar ve çekilen halaylar eşliğinde sonlandırıldı.