Anasayfa , Avrupa , AGİF: Erol İspir Kavgamızda Yaşamaya Devam Ediyor

AGİF: Erol İspir Kavgamızda Yaşamaya Devam Ediyor

ALMANYA | 27 – 06 – 2011 | Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu AGİF, 1999 yılında faşistler tarafından katledilen Erol İspir için bir açıklama yayımladı. Açıklamada Avrupa’daki ırkçılığa dikkat çeken AGİF, Alman devletinin İspir’i yapılan saldırıyı örtbas etmekle, suç ortağı olduğunu söyledi.

Açıklamanın tümü şöyle:

Bundan 12 yıl önce 1 Temmuz 1999 da Köln -Kalk Post’ta MHP’li faşistler tarafından alçakça bir saldırıyla katledilen Erol İspir yoldaş kavgamızda yasamaya devam ediyor. MHP’li faşistler bilinçli, planlı bir saldırıyla AGİF’i hedef almıştır. O an AGİF merkezinde nöbetteyken katledilen Erol yoldaşın şahsında; AGİF’e, onun kurumsal, politik niteliğine saldırılmıştır. Bu gerçekliği göz ardı eden Alman devleti, Erol İspir  yoldaşın katledilmesinin politik niteliğini örtbas ederek, davayı adli olarak lanse etti. Katillerin serbest olarak dolaşıyor olması, Alman Devletinin saldırının politik niteliğini örtbas ederek, sivil faşistleri aklayarak suç ortaklığı yaptığının göstergesidir.

Burjuvazi ekonomik saldırılara paralel geliştirdiği politikalarla yabancı düşmanlığını körükleyerek, ırkçılığı geliştirmektedir. Devrimci, göçmen, muhalif kesimlere karşı gerçekleştirilen ırkçı saldırılar örtbas edilmekte, saldırganlar ciddi cezalar almamaktadır. Kürtlere ve diğer azınlıklara karşı düşmanlıkla beslenen MHP’li faşistler Avrupa’da yaygın olarak örgütlenmektedirler. Yıllardır Almanya’da devrimcilere Kürtlere karşı onlarca saldırı gerçekleştiren MHP’li faşistler Haziran ayı başında “tehlikeli “organizasyonlar listesine alındı. Hessen Eyaletinin Anayasayı Koruma Örgütü merkezi Frankfurt’ta bulunan ülkücülerin Avrupa’daki çatı kurulusu olan Türk Federasyonunu “güvenliği tehdit eden” organizasyonlar listesine aldı. Sadece Hessen eyaletinde binin üzerinde üyesi bulunan bu faşist yuvaları kapatılmalıdır.

Katledilişinin 12. yıldönümünde Erol İspir yoldaş devrim ve sosyalizm mücadelemizde yasamaya devam ediyor. Kürdistan-Elbistan doğumlu, yoksul bir Kürt ailenin oğlu olan Erol yoldaş, faşizme ve sömürgeciliğe karsı yürütülen, devrim ve sosyalizm kavgası saflarındaki durusunu göç ettiği Almanya dada sürdürdü. Emekçi özellikleriyle karakterize olan kişiliği ile sevilen Erol yoldaş çalıştığı AGİF merkezinde mütevazı ve fedakâr özellikleriyle tanınıp bizlere örnek oldu.

Erol yoldaşın ideallerine bağlı kalarak, davasını büyüterek anisini yaşatacağımıza söz veriyoruz.