Anasayfa , Dünya , AF Örgütü Amnesty International'den Kürt çocukları için imza kampanyası

AF Örgütü Amnesty International'den Kürt çocukları için imza kampanyası

DÜNYA | 22 – 02 – 2011 | Uluslararası AF Örgütü Kürt Çocuklarının uğradığı haksız muamelelere dur demek amaçlı bir imza kampanyası başlattı.

“Temel olarak Kürt nüfusunu kaygılandıran konular eksenindeki bu eylemler genellikle polisle şiddetli çatışmalara vesile oldu” diye açıklama yapan AF Örgütü, aralarında 12 yaşın altında olmak üzere binlerce çocuğun sadece gösterilere katıldıkları gerekçesiyle tutuklandığı ve bunun bu yıl yapılan TMK değişikliğine rağmen çocuk tutukluların hala serbest bırakılmadığı ve durumun değişmediğine dikkat çekti.

T.C Yetkililerini yeterli derecede tedbir almamakla eleştiren AF Örgütünün başlattığı imza kampanyasının yürütüldüğü adres: http://www.amnesty.org/en/appeals-for-action/turkey-all-children-have-rights

TMK DEĞİŞİKLİĞİ İŞE YARADI MI?

TMK `da yapılan yeni düzenlemeye rağmen Batman, Diyarbakır, Mersin, Mardin, Urfa, Adana, Van, Siirt, İstanbul, Şırnak ve Hakkari’de son bir hafta içinde gözaltına alınan 72 çocuktan 55’inin tutuklanması, değişikliğin işlevsizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Değişiklikten önce Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılanan çocuklar şimdi de Çocuk Mahkemeleri tarafından tutuklamalara maruz kalıyor.

HALA ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLÜYOR

1988 yılından bu yana 398 çocuğun devlet güçleri tarafından öldürüldüğü açıklanan ‘Bir Göz De Sen Ol’ girişiminin sunduğu belgelere gore, 2002 yılından bu yana en az 61 kürt çocuğu devlet güçleri tarafından öldürüldü.