Home , Haberler , HPG: Denizlerin, İbrahimlerin mücadelesini yaşatacağız

HPG: Denizlerin, İbrahimlerin mücadelesini yaşatacağız

BEHDİNAN | 07 – 05 – 2011 | HPG, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ölüm yıldönümü olan 6 Mayıs`ta gerilla alanlarında anmalar düzenledi.

Deniz Gezmiş,Hüsezin İnan ve Yusuf Aslan`ın 12 Eylül cuntacıları tarafından katledilişinin 39.yılında, HPG gerilla alanlarında anmalar düzenleyerek, Türkiye Devrimci Hareketi`nin ruhunu yaşattıklarını ve sahiplendiklerini açıkladı.

PKK Onların Ruhuyla Doğdu

HPG komutanlarından Fırat Doğan yaptığı açıklamayla T.C devetinin 12 Mart 1972 darbesinden buyana her fırsatta Türkiye Devrimci Hareketi`ni tasfiye etmeye calıştığını belirterek “İlk olarak Mahir Çayan ve arkadaşlarını Kızıldere’de katletti ama devrimin önünü alamadı. Daha Sonra 6 Mayıs’ta Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idam etti. 18 Mayıs’ta da İbrahim Kaypakaya ve arkadaşlarını katletti ama devrimin önünü alamadı. Tüm saldırılara rağmen devrim mücadelesi devam etti. Ve Önder Apo ile yeni bir ruh ortaya çıktı. Türkiye devriminin ruhu Kürdistan dağlarında yeniden yeşerdi. Önder Apo ‘12 Mart darbesi bizi kesmek istedi ama biz yeni bir atılımla PKK’yi yarattık. PKK onların ruhuyla doğdu.PKK, Deniz Gezmiş ve Mahir Çayanların anılarıyla büyüdü. Önder Apo PKK’yi onların bir devamı ve sözcüsü olarak tanımladı.” şeklinde konuştu.

Nurhak Dağları`nda Mücadelelerini sürdürüyoruz

31 Mayıs günü Nurhak dağlarında şehit düşen Sinan Cemgil ve arkadaşlarının mücadelesine de dikkat çeken Doğan, “Bugün Engizek dağlarında şehit düşen arkadaşlarımız onların bir ruhu olarak mücadele ederek şehit düşüyorlar. Bu arkadaşlarımız onların yaşayan ruhu olarak kendini göstermektedir. Zafere gidene kadar mücadelenin durmayacağını ifade etmektedirler. Kürt halkı özgürlüğüne kavuşana kadar bu mücadele devam edecektir. Bu kan aktığı sürece bu mücadele devam edecektir. Türk devleti belki Denizleri, Mahirleri katletti yine Önder Apo’yu uluslararası bir komplo ile yakaladı. Ama devrim mücadelesini durduramadı. Bu günde bu dağlar ve gerilla olduğu sürece mücadele devam edecektir.”
dedi.

Seçim Bloğu Denizlerin, İbrahimlerin Ruhunu Yansıtıyor

Konuşmasına “12 Haziran’da yapılacak seçimler Türk ve Kürt halkı için anlamlı bir durum ortaya çıkardı. Seçim için oluşturulan Demokrasi, Emek ve Özgürlük bloğu hem ulusal birliği hem de halkların birliğini oluşturdu. Oluşan bu blok ile mücadele daha da büyüyecek ve gelişecek. Bu Deniz Gezmişlerin ruhunun yaşatılmasıdır. Yine Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakaya’nın mücadelesinin ve direnişinin yaşatılmasıdır. Bütün devrimcilerin yaşatılmasıdır.”
şeklinde devam eden HPG sözcüsü Fırat Doğan, 2011 yılının Türkiye Devrim Mücadelesi`nde yitirilenlere sahip çıkma yılı olacağını belirtti.