Anasayfa , Avrupa , Innsbruck'ta "Aralık Ayı Katliamlarını unutmadık" Paneli

Innsbruck'ta "Aralık Ayı Katliamlarını unutmadık" Paneli

fotoğraf (1)

 INNSBRUCK | 26 – 12 – 2012 | 19 Aralık’tan Maraş ve Roboski’ye uzanan tarihi unutmadık, unutturmayacağız!  Şiarıyla 23 Aralık 2012 tarihinde Avusturyanın  Innsbruck  kentinde, PARTİZAN ve SINIF TEORİSİ  tarafından ortak düzenlenen anma etkinliği; 19 Aralık ve  diğer katliamlarda şehit düşenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

 Hazırlanan Sinevizyon da sonra sunulara  gecildi.

 Moderatörün kısa  bir  sunusunda sonra  ilk  sözü Sınıf Teorisi temsilcisi  aldı.  Sınıf teorisi temsilcisi  özellikle Dünyada Cezaevleri tarihcesinde yoğunlaştı. Sınıfların ortaya cıkmasıyla birlikte Cezaevleride  tarih sahnesine cıktığını söyledi.

Temsilci  arkadaş Türkiye Cezaevlerindeki katliamlarada değinerek, 19 Aralık Katliamının Türkiye Devrimci hareketi  için bir  sınav olduğunu belirti.  Devrimci hareketin Cezaevlerindeki parcalı duruşu örgütsel  yenilgiyi  kacınılmaz kıldığını belirti.

fotoğraf (1) İkinci sunumu Partizan temsilcisi  yaptı.  Partizan temsilcisi özelikle Devletin niteliğine ve tarihsel olarak Devletin şiddetine değindi.  Devletin  Osmanlıdan günümüze kadar katliamcılığını devam ettirdiğini, Maraş katliamı, 19 Aralık Katliamı  ve Roboski  katliamı bunlardan bir  kaç tanesi. Devletin zihniyetinin asla değişmediğini ve  bu anlayışın bugün AKP tarafından devam ettirilidğini belirti.  Devletin Sosyal  Ekonomik yapısının şiddete  uygun olduğunu vurguladı.  Katliamların geliştiği süreçlerdeki  Objektif koşulları  iyi  tanımlamak gerekiyor. Nesnel koşulları doğru tahlil etmediğimiz süreçlerde yenilgilerin  kaçınılmaz olduğunu belirti.

Partizan temsilcisi  Maraş ve  Roboski  katliamlarının  Ekonomik- siyasal koşulları içinde   anlaşılır olduğu ve katliamların olduğu süreçler  Devlet acısında çok önemli olduğunu  vurguladı. Temsilci; 19 Aralık katliamında 28 devrimci direne direne şehit düştü. Yüzlercesi yaralandı, onlarcası sakat kaldı.”  19 Aralık aynı zamanda bir deniştir. Devrimci hareketin en kapsamlı zindan direnişidir  dedi.

 10  dakikalık bir  arada  sonra Panele  devam  edildi.  Daha  sonra  19 Aralık katiamının tanığı ve  bizzat canlı yaşayan bir dinleyiciye söz  verildi.  Tanık  yaşadıklarını anlatı.  Bunları anlatırkende zorlandığı gözlemlendi.

 Daha sonra  katılan kitleye  söz  hakkı  verildi.  Katılımçılar  düşünce  belirterek  çeşitli  sorular yöneltiler. fotoğraf (1)

 Möderator,  “Bir kez daha 19 Aralık katliamını lanetlerken, bugünkü mücadelemize ışık olan direnişin yaratıcısı, şehit düşerek ölümsüzleşen devrimci tutsakları, Maraş  ve Roboski de ve onlar şahsında zalimlerin katliamlarında ölümsüzleşenleri  anıyor, mücadelemizde yaşatacağımıza dair kararlılığımızı bu gün vesilesiyle bir kere daha ilan ediyoruz” dedi.