Anasayfa , Avrupa , Stuttgart’ta Gece Gündüz Efrin’i Sahiplenme Eylemlikleri

Stuttgart’ta Gece Gündüz Efrin’i Sahiplenme Eylemlikleri

STUTTGART |11.03.2018| Stuttgart’ta devrimci, demokrat ve yurtseverler öğlen düzenlenen yürüyüşün ardından Efrin’den gelen haberler ile gece saatlerinde tekrar sokaklara aktı.

Stuttgart Efrin’i Sahiplenme Platformu tarafından yapılan çağrı ile saat 15’de Stuttgart Lautenschlagerstraße’de yaklaşık 300 kişi bir araya gelerek kortejler oluşturuldu.  ”Yaşasın Enternasyonal Dayanışma”,”Faşizme Karşı Omuz Omuza” gibi farklı dillerde atılan sloganlar eşliğinde Stuttgart Rotebühlplatz’a geçildi. Burada yapılan mitingde Efrin’i sahiplenmenin önemi vurgulanırken yürüyüş coşkulu bir şekilde sonlandırıldı Schlossplatz’da sonlandırıldı.

Efrin’den Gelen Haberler Üzerine Stuttgart’ta Gece Sokaklara Akıldı 

Stuttgart’ta saat 20:30 itibari ile Efrin’den gelen haberler üzerine sokaklara inildi. Yaklaşık 150 kişi ana tren garında bir araya gelerek şehir merkezinin önemli noktalarını trafiğe kapattı. Çevredeki insanlara duyarlılık çağrısı yapılarak bildiriler dağıtıldı. Şehir merkezinin farklı noktalarına yönelinirken saat ilerledikçe dahada artan katılım ile sloganlar eşliğinde saat gece 2’ye kadar şehir merkezi işgal edildi.

https://www.facebook.com/YDGStuttgart/videos/173671193278309/