Home , Avrupa , ADBGP ve YEK-KOM’dan Lice açıklaması

ADBGP ve YEK-KOM’dan Lice açıklaması

UnknownKÖLN-08-06-2014-  ADGBP ve YEK-KOM, Lice’de kalekol-karakol ve barajlara karşı direnişte dün Türk ordu güçlerinin saldırısı sonucu Baki Akdemir ile Ramazan Baran’ın katledilmesini kınadı. Her iki kurum da başta Kürt halkı olmak üzere, duyarlı kesimleri, Türk devletinin katliamını protesto eylemlerine katılmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu (ADGBP), Türk devleti ve onun iktidarı AKP’nin bir yandan çözüm sürecinden ve müzakerelerden bahsederken, diğer taraftan savaş hazırlığını sürdürdüğüne dikkat çekti.

Silahlı savaşın durdurulduğu son yıllarda Kürt halkının kitlesel eylemleriyle barış talebini dile getirdiğini de vurgulayan ADGBP, “Türk Devleti ise yeni karakol yapımlarıyla, ordu ve polis teşkilatını yeni savaşlara hazırlayarak, koruculuk sistemini geliştirerek, Kürdistan sınırlarına hendekler kazarak savaşta ısrarını sürdürmektedir” dedi.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lice katliamından bir hafta önce ilan ettiği B ve C katliam planlarını mı başlattığını da soran ADGBP, “Lice’de Kürt halkına sıkılan kurşunlar, halkların barış talebine sıkılmıştır. Türk devleti bu katliamla barış istemediğini bir kez daha göstermektedir. Halklar arasında düşmanlık, kin ve nefret duyguları geliştirmek istemektedir” dedi.

Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu, Lice’de Kürt halkına yapılan katliamı protesto ederken, Türk devletine de halka saldırmaktan vaz geç çağrısında bulundu. Son olarak da barış, özgürlük, demokrasi ve halkların kardeşliğinden yana olan herkesi, AKP iktidarının Lice’de gerçekleştirdiği katliamı protesto etmeye, Lice halkının yalnız olmadığını, bu türden katliamlara sessiz kalınmayacağını göstermeye çağırdı.

YEK KOM: ERDOĞAN’IN B VE C PLANI MI HAYATA GEÇİYOR?

Yazılı bir açıklama yayınlayan Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) da Lice’deki katliamı kınadı.

Amed’in Lice ilçesinde barışçıl biçimde demokratik eylemlerle barışı sahiplenmek için yeni askeri operasyonlara, kalekol, karakol ve baraj yapımına karşı 15 gündür eylemde olan sivil halka, asker ve polislerin yaptığı saldırıyı kınayan YEK-KOM, “Lice‘de AKP savaş hükümetinin Tayip Erdoğan’ın B ve C planlarını devreye koyarak yapmış olduğu bu katliamı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve halkımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

AKP hükümetinin adım atma yerine çözüm ve müzakere sürecindeki çatışmasızlık ortamını fırsat bilerek, Kürdistan’da kalekollar, barajlar, sınır yolları, tel örgüler inşa ederek, koruculuk sistemini geliştirerek, metropol kentlerde milliyetçilerin eliyle Kürtler üzerinde sokak terörü ve linç girişimleri yaparak, barış sürecini sabote etmeyi veya amacından saptırmaya çalışarak savaştaki ısrarını sürdürdüğünü ifade etti.

Lice’de Kürt halkına karşı yapılan katliamı protesto eden YEK-KOM “Türk devleti Kürt halkına saldırmaktan vaz geçmeli, kalekol ve baraj yapımlarını durdurmalıdır. Sorunun çözümü iç in acil olarak pratik adımlar atmalıdır” dedi.

Açıklamada, başta Kürt halkı olmak üzere, barış, özgürlük, demokrasi ve halkların kardeşliğinden yana olan herkesi, AKP iktidarının Lice’de gerçekleştirdiği katliamı protesto etmeye, Lice halkının yalnız olmadığını, bu türden katliamlara sessiz kalınmayacağını göstermeye çağırdı.