Home , Avrupa , Kaypakkaya Güney Fransa’da 500 yürekle coşkulu bir şekilde anıldı

Kaypakkaya Güney Fransa’da 500 yürekle coşkulu bir şekilde anıldı

FRANSA | 08 – 06 – 2011 | İbrahim Kaypakkaya, Güney Fransa’nın Annecy şehrinde Devrim şehitlerinin resimlerinin asıldığı salonda 500 yürekle anıldı.

Acılış bölümünde “düşmanın kendini en güçlü hissettiği işkence hanelerde yenilişinin ve İbrahim yoldaşın kızıl direnme ruhuyla geliştirdiği, ser verip sır vermeme geleneğinin kanla yazılışının da yıldönümüdür” denildi. Parti ve devrim şehitlerinin isimleri okunarak, kitle saygı durusuna davet edildi. Devrim şehitleri ölümsüzdür sloganı ile sona eren saygı durusunun ardından açılış yapıldı.

Program Ali Asker’in soylediği kavga ve sevda türkülerinin ardından, İsviçre’de oluşturulan Mavi Yol Şiir Grubu, sinevizyon eşliğinde şiirlerini okuması, kitle tarafından coşkuyla karşılandı. Yerel sanatçılardan Uralçin’in seslendirdiği Türkçe ve zazaca ezgilerle programa ara verildi.

Belleville Pir Sultan kültür derneği bünyesinde faaliyet yürüten yetişkinler grubunun sahnelediği (Ölümsüzluk Katındaki Oğul’a isimli) sergiledikleri oyun kitle tarafindan dikkatle izlendi.

Koçgiri külturunden gelen genc sanatçi Cihan Çelik seslendirdigi kocgiri agitlariyla kitleleri duygulandiran ve hüznun ardinda, Mikail Aslan’in sahne alması ile sona erdi.

Gecede TKP/ML Siyasi Büro, TKP/ML Dersim Bölge Komutanlığı, Partizan ve Özgür Gelecek gazetesinin gönderdi mesajlar okundu. Ayrıca geceye dost devrimci kurumlardan TIKB Lyon Taraftarlarinin gonderdi mesaj okundu, Annecy pir sultan derneginin mesaji, ayrica Fransiz örgutlerden ROCK/ML temsicisinin fransizca okudugu mesaj kitleler tarafindan dikkatle dinlendi.