Anasayfa , Haberler , Adana’da devrimci ve yurtsever kurumlar açlık grevinde

Adana’da devrimci ve yurtsever kurumlar açlık grevinde

adanada_aclik_grevi

T. Kürdistanı’nda TC devletinin gerçekleştirdiği katliam ve hak ihlallerine karşı İHD Adana Şubesi’nde, aralarında Partizan‘ın da bulunduğu devrimci, demokrat ve yurtsever kurumlar bugün basın açıklaması yaparak 2 günlük açlık grevine başladılar.

Saat 12.30 başlayan açlık grevi yarın gece saat 23.00’de sona erecekken, eylemde yapılan basın açıklamasında Kürt halķı ile dayanışmak, devletin sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, cenaze yasaklarının kaldırılması şiarı ile açlık grevine başladıklarını belirten devrimci demokrat kurumlar aylardır coğrafyamızı katliamlara bogan saray düzeninin gün be gün karanlığın derinleştirdiğini vurguladılar.

 

“Savaşa karşı onurlu bir mücadele”

Varto, Nusaybin, Dargeçit, Silvan ve daha birçok kentte başlayan ve hala Sur’da, Cizre’de ve Silopi’de 40 günü aşan sokağa çıkma yasakların olduğu vurgulanan açıklama da 250’den fazla insanın katledildiğine dikkat çekildi. Son olarak “işçi ve emekçileri, ezilen, sömürülen halklarımızı savaşa karşı adil, onurlu ve demokratik bir barış mücadelesine” çağıran kurumlar basın açıklamasını direniş vurgusu ile sonlandırdılar.

Basın açıklamasına Barış Anneleri ve çok sayıda demokratik kitle örgütü de katılırken destek ziyaretleri devam ediyor.(http://www.ozgurgelecek.org)