Anasayfa , Haberler , 5 Karanfil Anıldı

5 Karanfil Anıldı

İSTANBUL | 25 – 04 – 2011 | 24 Nisan günü Dersim’de düşen 5 kızıl karanfil (Sefagül Kesgin, Nurşen Aslan, Gülizar Özkan, Fatma Acar ve Derya Aras) için 1 Mayıs Mahallesinde bir anma programı düzenlendi. Partizan tarafından organize edilen eyleme DHF, BDP, ESP, Alınteri, BDSP, EHP ve SODAP da destek vererek katılım sergiledi.

Karakol durağında bir araya gelen kitle 5 kızıl karanfilin fotoğraflarının bulunduğu “Halk savaşçıları ölümsüzdür” yazılı pankart açarak 18 Mayıs Caddesi’nde yürüyüşe geçti. “Gerillalar ölmez yaşasın halk savaşı”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Kadınlar kavgayı büyütüyor”, “Önderimiz İbrahim Kaypakkaya” sloganlarının atıldığı yürüyüşe mahalle halkı da alkışlarla destek verdi.

2 Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği önüne kadar yapılan yürüyüşün ardından yol trafiğe kapatıldı. Burada Partizan adına bir açıklama gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada “Beş kızıl karanfilimiz 2 Şubat günü Dersim’de ölümsüzleşmiş, kavga bayrağını zirvelere taşımak üzere bizlere devretmişlerdir. Onlar; Demokratik Halk Devrimi mücadelesinde beş kızıl cesaret örneği olarak yaşayacaktır. Halkımızın bu yiğit evlatlarından boşalan kavga mevzilerini yeniden doldurmak, uğruna yaşamlarını verdikleri Demokratik Halk Devrimi mücadelesini zafere taşımak boynumuzun borcudur” denildi. Açıklamada ayrıca uğruna canlarını feda ettikleri onurlu mücadeleyi büyütüleceği, kavga bayrağını daha yükseklere taşıyacağı sözü bir kez daha yinelendi.  Eylem söylenen türküler ve marşlarla son buldu. (Özgür Gelecek)