Home , Avrupa , Onbinler Düsseldorf’ta Newrozu Çoşkuyla kutladı.

Onbinler Düsseldorf’ta Newrozu Çoşkuyla kutladı.

newroz düsseldorfDÜSSELDORF |24-03-2014 | Başkaldırı ve direniş simgesi olan Newroz, 22 Mart 2014 tarihinde, onbinlerce kitlenin katılımıyla Düsselorf şehrinde, çoşkuyla kutlandı. Ve daha önceden belirlenen iki ayrı alanda, kitleler toplandı. Almanya Kuzey bölgesinin de, toplanma yeri olan parlamento meydanında, çeşitli demokratik kurumlara mesajlarını sunmaları için söz hakkı verildi. İlk konuşma ADHK tarafından yapıldı. Yapılan selamlamadan sonra Newrozun anlam ve önemine vurgular yapıldı. Ardından Aveg-Kon ve  ATİK adına söz hakı alındı. ATİK adına yapılan konuşmada,

Demirci Kawa önderliğinde verilen mücadele sonucunda, kazanılan özgürlüğün dağlara çıkılıp ateş yakılarak kutlandığı gün olan 21 Mart yeni bir başlangıcın müjdecisi olmuştur. Zulme, baskıya ve imhaya karşı, direnişin yükseltilerek zaferin elde edildiği gündür Newroz. Devamla yapılan konuşmada,

Suriye’de emperyalist gericilerin saldırıları ve Esad’ın zulmü neticesinde yoğunlaşan iç savaş tüm yoğunluğuyla davam ederken, Rojava’ya yönelikte provokasyon ve saldırılar hız kesmeden devam etmektedir. Tüm bu saldırılar ve provokasyona rağmen bugün Rojava’da Kürt halkının bedeller ödeyerek elde ettiği kazanım, tüm Kürt halkına ilham olurken, Newroz kutlamalarını daha da anlamlı kılmaktadır.

Günün anlam ve önemine dair, altını çizen ATİK temsilcisi, devam ettiği koşumasında şu noktalarada ayrıca vurgular yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü.

Özellikle Saldırılarda sınır tanımayan Türk devletinin AKP hükümeti, geçen yıl Newroz’da Kürt ulusal hareketin önderliği tarafından ilan edilen ateşkes ve ’’barış’’ sürecine rağmen, gelinen aşamada imha ve inkar politikalarına daha sıkı sarılmış vaziyetedir. ’’Barış’’ adı altında Kürt ulusal hareketi tarafından tek taraflı atılan adımlar; AKP’de Kürt hareketinin tasfiye edilme hamlesi olarak karşılık bulmaktadır. Bu süreci Kürt halkının devrimci dinamiklerini pasifize ederek kontrol edilebilinir noktaya getirmek için kullanan AKP, Vatan-Millet-Sakarya politikasında daha da sarılmış durumdadır. ve gezi isyanı ile fay hattı çatlayan AKP’nin, cemaatle yaptığı koalisyon bozulmuş her türlü yolsuzluğu, rüşvet ilişkileri ve pislikleri orta yere saçılmıştır. Faşist Türk devletinin AKP hükümetinin polisi, Gezi direnişinde atığı gaz fişeği ile katledilen 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın cenazesine sahip çıkan milyonlarca kitlenin öfke seli karşısında dengesi bozulmaş durumdadır. Bunun için fütursuzlaşan AKP, her türlü yok saymalara, tutuklamalara, katletmelere, Kürt halkına, Alevilere, azınlıklara, öğrenciler ile işçi ve emekçilere yönelik saldırıları yükselterek devam edecektir.

Ardından ATİK adına yapılan çağrıda, uygulanan bu faşist politikalar karşısında, Avrupa’da işçi ve emekçiler ile göçmen emekçileri, Kürtler, Aleviler ile çeşitli azınlıkları, demokrat ilerici kurumlar ile birlikte haklı ve meşru taleplerimiz için her yerde omuz omuza mücadel çağrısı yaparak, konşmasını sloganlar eşliğinde bitirdi.

Daha sonra, iki ayrı  koldan yapılan yürüyüşlerle alana gelindi. Alanda ise, hem ülkeden, hemde uluslararası alanda, çeşitli kurum ve şahsiyetlerin yaptıkları konuşmalarla gündeme dairi, siyasal mesajlar sundular. Yine sahne alan çeşitli sanatçıların sundukları kültürel program eşliğinde, Newroz etkinliği,  çoşkulu bir biçimde sonuçlandı.

newroz 1 newroz2newroz3