Home , Dünya , ABD Dışişleri Bakanı John Kerry: „Bağımsız bir Kürt girişimini desteklemiyoruz“

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry: „Bağımsız bir Kürt girişimini desteklemiyoruz“

1024582128Türk ordusunun Creblusa yönelik askeri işgaline yeşil ışık yakan ABD emperyalistleri, işine ve çıkarına gelen her kesimle işbirliği yapıyor ve Türkiyenin hassayitelerini anladıklarını söylerken,Kürt ulusunun hassasiyetlerini yok sayıyor. Çıkar saati bugün böyle işliyor.. Emperyalistlerin çözümlerine bel bağlayanlara duyurulur!!! (AHM)

Kerry, Türkiye’nin Cerablus operasyonuna ilişkin, “Bağımsız bir Kürt girişimini desteklemiyoruz” dedi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, “Suriye’nin bütünlüğünden yanayız. Bağımsız bir Kürt girişimini desteklemiyoruz, bazı unsurları ile sınırlı bir şekilde iş birliği yapıyoruz. Dostumuz Türkiye’nin hassasiyetini anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye konusunu görüşmek üzere İsviçre’nin Cenevre kentinde bir araya geldi.

Görüşmeye Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’da katıldı.

Kerry, Rusya ile Suriye konusunda bir anlaşmaya varıp varmadıklarına ilişkin ise “Bugün ateşkesin yenilenmesi, Halep’te insani durumun iyileştirilmesi ve savaşı bitirmek için tarafların yeniden masaya oturması konusunda teknik detayların çoğu netlik kazandı ancak bazı teknik sorunların çözülmesi gerek” diyerek ABD ve Rusya’dan uzmanların teknik detayların çözüme kavuşturulması için haftaya Cenevre’de buluşacağını söyledi.

Kerry, “Anlaşmaya yakınız ama Suriye halkının ihtiyaçlarını karşılamayacak, uygulanmayacak bir anlaşma yapmak istemiyoruz” dedi.

Kaynak/Sputnik