Anasayfa , Avrupa , ATİF’ten çağrı: Krizin Faturasını Biz Ödemeyeceğiz!

ATİF’ten çağrı: Krizin Faturasını Biz Ödemeyeceğiz!

Almanya’da giderek derinleşen kriz işçi ve emekçilere; işsizlik, yoksulluk, esnek çalışma ve ırkçılık olarak yansımaktadır. Araba sanayisinden, demir çelik sanayisine kadar, kısacası tüm çalışma alanlarında yoğun işten çıkartmaların yaşanacağı bu dönemde, toplumsal muhalefetin mücadele gücünün geliştirilmesi yerli ve göçmen işiler için bir elzemdir.
Bir taraftan artan emperyalist saldırganlık, diğer taraftan yeni yasalarla baskıların artması, emperyalist sistemin toplumsal muhalefetin gelişimini engellemeye yönelik yeni hamlesidir. Bunun nedeni de giderek derinleşen ekonomik krizdir. Bu krizi atlatmak için pandemi sürecini fırsata çevirmeye çalışan emperyalist sisteme karşı ortam mücadeleyi geliştirmek, kitlelerle buluşmak, emperyalist gericiliği teşhir etmek için 10 Ekim tarihlerinde Stutgart, Düsseldorf ve Berlin ortak düzenlenen yürüyüşler tüm işçi ve emekçileri katılmaya çağırıyoruz.
ATİF olarak; yerli ve göçmen işçi ve emekçiler olarak; Alman devletinin ırkçı ayrımcı politikalarını, emperyalist saldırganlığını ortak teşhir etmek için Stutgart, Düsseldorf ve Berlin yürüyüşlerine katılarak destek vermeye çağırıyoruz.
ATİF – Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu