Anasayfa , Haberler , Vicdan ve Adalet nöbeti için her perşembe AYM önünde

Vicdan ve Adalet nöbeti için her perşembe AYM önünde

Türkiye|08.09.2017|HDP’nin başlattığı Vicdan ve Adalet nöbeti  Anyasa Mahkemesi(AYM) önünde devam ediyor. Bugünün basın açıklamasını okuyan HDP sözcüsü  Osman Baydemir  “Zorun, şiddetin, zor aygıtlarının yaratacağı istikrar, istikrarsızlıktır. Nihayetinde toplumu götürecekleri nokta kaostur” diyerek olası bir kaosun yaşanmaması için sarılacak mekanizmanın adalet olması gerektiğine vurgu yaptı.  Baydemir konuşmasının “Türkiye’nin 3. büyük partisinin eşbaşkanları, milletvekilleri zindanda. Dünyada hiçbir ülke yoktur ki hem demokrasiyle yönetiliyorum desin hem 11 milletvekili cezaevinde olsun.

Ortada bir Anayasa Mahkemesi içtihatı var ve bu öyle bir içtihattır ki milletvekili nasıl yargılanır diye emsal bir karar oluşturmuş ve tutuklu vekillerin başvuruları incelemeye gönderilmeden gereği yapılarak tahliye edilmişlerdir.

Anayasa mahkemesinin yavaş işlediğine ve bağımsızlığını yitirterek AKP’nin yargı sistemine dönüştüğünü söyleyen Baydemir   “Bugün Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliği düşürülmüşse AYM’nin kararını açıklamamasından kaynaklanmaktır” dedi.

HDP Kars Milletvekili ve parti sözcüsü Ayhan Bilgen’in tutukluluk incelemesi sonucu tahliye edildiğini de hatırlatan Baydemir, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 30 günde bir yapılması gereken tutukluluk incelemesinin 22 Temmuz’dan beri yapılmadığını söyledi.

Baydemir konuşmasının sonunda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kaleme aldığı mektubu okudu. Mektubun ardından

HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbeti bundan sonra her perşembe AYM önünde devam edeceği duyuruldu.

(Özgür gelecek)