Anasayfa , Avrupa , Amsterdam’da Kayyumlara Karşı Miting

Amsterdam’da Kayyumlara Karşı Miting

HOLLANDA|24.08.2019| Hollanda’nın Amsterdam şehrinde çeşitli kurumların ortak düzenlediği kayyum protestosu gerçekleştirildi. AKP faşizmi tarafından Wan, Mêrdîn ve Amed belediyelerine hukuksuzca atanan kayyumlar sonrası sokağa dökülen halk ile dayanışma göstermek ve Hollanda devletinin tavırsızlığını teşhir etmek için düzenlenen mitingin programında çeşitli konuşmacılar ve direniş müzikleri yer aldı.

HDP Hollanda, ÖDP Hollanda, DIDF, DEM-NED, HAK-DER, HTIF, ADHK, HTIB, VEKSAV ve EMCEMO tarafından organize edilen miting açılış konuşması sonrasında tüm kurumlar adına hazırlanan açıklamanın Türkçe ve Felemenkçe okunmasıyla devam etti. Ortak açıklamanın ardından Işçi Partisi meclis üyesi Lilianne Ploumen konuşmasını gerçekleştirdi ve Türkiye’de yapılan hukuksuzluğa karşı HDP’nin yanında olduğunu ifade etti. Ploumen’ın konuşmasının ardından HDP’nin kayyum darbesine ilişkin açklamasının Ingilizcesi sunuldu. Son olarak Sosyalist Partisi meclis üyesi olan Sadet Karabulut coşkulu konuşmasıyla kitlelere sokaklarda olmanın önemine değindi ve AKP’nin tüm baskılarına karşı direnen halklar ile dayanışma içinde olacağını vurguladı.

Eylemciler konuşmalara Felemenkçe’de ‘Yaşasın halkların kardeşliği’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Her yer Amed, her yer direniş’ sloganlarıyla karşılık verdiler. Miting direniş halayları ve zılgıtlarla son buldu