Anasayfa , Haberler , Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in Tutuklanmasını Kabul Etmiyor, Kınıyoruz!

Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in Tutuklanmasını Kabul Etmiyor, Kınıyoruz!

Türkiye|24.05.2017|Süresiz, dönüşümsüz açlık grevinin 75. gününde, evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınan üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından “Tutuklamamaları halinde adaletin işleyişine zarar verecekleri” gerekçesiyle tutuklanmıştır.

OHAL KHK’leriyle hukuksuzca ihraç edilen üyelerimizin tutuklanması hukukun değil, siyasi iktidarın kapıldığı korkunun göstergesidir! Kaldı ki tutuklama kararının siyasi talimatlarla alındığı çok açıktır! Çünkü hükümet ve yargı, haksızlık ve hukuksuzluk kuşatmasına karşı “işimi geri istiyorum” diyerek isyan eden, bedenlerini açlığa yatıran iki insanın taleplerini karşılamayı değil, aksine onları gözlerden uzaklaştırarak sindirebileceğini ve üyelerimiz için oluşan kamuoyunun etkisini kırabileceğini düşünmektedir!

Bu nedenledir ki Kızılay’ın orta yerindeki “insan hakları anıtı” dahi kurulan polis bariyerleriyle kuşatılmış, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak isteyenler, genç yaşlı denilmeden yerlerde sürüklenmiş, darp edilerek gözaltına alınmıştır.

Şayet AKP, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı hukuksuzca gözaltına alan savcılığın iddia ettiği gibi toplumsal olaylardan, tepkilerden korkuyorsa; milyonları açlıkla, işsizlikle terbiye etmekten, itaat etmeye zorlamaktan vazgeçmelidir. Dolayısıyla OHAL kaldırılmalı, KHK’ler ile hukuksuzca işlerinden atılan emekçiler işlerine iade edilmelidir.

Eğitim Sen olarak Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın iradelerini zor kullanarak yok sayabilecek her türlü olumsuz duruma dair hükümeti ve yetkilileri uyarıyoruz! Bir kez daha onların yaşamlarına yönelik en ufak bir tehdidin sorumlusunun hükümet olacağının özellikle belirtiyoruz!  Bu kapsamda üyelerimiz Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in hemen serbest bırakılmasını ve taleplerinin süratle karşılanarak yaşamlarına sağlıklı biçimde devam edebilmelerini istiyoruz!