Home , Avrupa , NATO Dağıtılsın! 5 Şubat NATO’yu protesto yürüyüşünde buluşalım!

NATO Dağıtılsın! 5 Şubat NATO’yu protesto yürüyüşünde buluşalım!

DEKÖP-A | 21 – 01 – 2011 | İşçiler, Emekçiler;

Emperyalist savaş ve işgal  aygıtı olan NATO’nun temsilcileri, hükümet ve devlet başkanları, sermaye temsilcileriyle birlikte Şubat’ın ilk haftasında Almanya’nın Münih kentinde “NATO Güvenlik Konferansı” nda bir araya gelecekler.

Emperyalist devletlerin askeri savaş aygıtı olan katil NATO’nun temsilcilerinin hükümet ve tekellerin temsilcilerinin bir araya geldikleri bu toplantıda elbette ki burjuvazinin güvenliği tartışılmaktadır. Tekellerin başka ülkeleri nasıl talan edecekleri, milyonlarca insanı nasıl daha fazla yoksullaştıracakları, silah ticaretini nasıl güvenceye alacakları, yani daha fazla insanın kanının nasıl akıtacağı tartışılacaktır. Ezilen halkların direnişlerinin nasıl bastırılacağı, ulusal direniş hareketlerinin nasıl ezileceği tartışılacaktır. Bu saldırılar için NATO’nun nasıl daha fazla işlevli kılınacağı tartışılacaktır.

Onların güvenliği bizim güvenliğimizin yok edilmesidir.

Emperyalistlerin NATO ve güvenlikten bahsettikleri her gün yüzlerce insan katledilmektedir. Afganistan’da her gün halkın kanını akıtan, Pakistan’da katliamlar yapan, Irak’ta 1 milyon civarında sivili öldüren, Afrika’nın bir çok ülkesinde işgalci güç olarak halklara zulüm estiren NATO askeridir. Onların kendi güvenlikleri için attıkları her adımda, bizim güvenliğimizin yok edilmesi yatmaktadır. Dünyada yoksulluktan her 5 saniyede bir çocuk ölürken, 1 milyar insan açlıkla boğuşurken, diğer taraftan tekellerin kasalarının dolup taşmasının güvencesidir NATO.

Kapitalist kriz bahanesiyle milyarlarca doların bankalara, tekellere akıtılması, krizin yükünün emekçilere çektirilmesinin güvencesidir NATO. Demokratik hak ve özgürlüklerin sürekli kısıtlanmasının, işçi ve emekçilerin taleplerinin bastırılmasının ve olası ayaklanmaların önlenmesinin güvencesidir NATO.

Yerli ve Göçmen İşçiler, Emekçiler;

Bu militarist, işgalci aygıtın halkları ezme, katletme planlarının tartışıldığı bu türden zirvelere karşı sessiz kalmayalım. 5 Şubat’ta Münih’te yapılacak olan NATO’yu protesto yürüyüşüne katılalım. Yerli ve göçmen işçi ve emekçiler olarak, burjuvaziye ve onun militarist örgütü NATO’ya karşı birleşelim.

Emperyalist savaş aygıtı NATO dağıtılsın!

İşgalciler Irak’tan, Afganistan ve başka işgal ettikleri ülkelerden çekilsin!

Yaşasın Halkların Kardeşliği!

Tarih: 5 Şubat 2011, Saat: 13.00

Yer: Marienplatz, München

DEKOP_NATO2011_Münih_cagri – DOC

DEKOP_NATO2011_Münih_cagri – PDF