Anasayfa , Avrupa , Avusturya’da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Avusturya’da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

VİYANA

1 Mayıs İşçi ve Emekçilerin Birlik ve Mücadele ve Dayanışma Günü’nde saat 11.00’de Wien Oper’da kitleler bir araya geldi. Alanda birçok kurum tarafından yapılan konuşmalardan sonra kurumlar tarafından kortejler oluşturularak yürüyüşe geçildi. Birçok sendika, demokratik kitle örgütlerin ve partilerin yanı sıra, KOMintern, Partizan, Sınıf teorisi, ATİK VTİD, Yeni Kadın ve YDG’de yürüyüşte yer aldı. Katılımın güçlü olduğu yürüyüşte, 50.yılında Partizan ve Sınıf Teorisi tarafından taşınan İbrahim Kaypakkaya posterleri oldukça dikkat çekti. Akabinde kurumlar tarafından okunan bildirilerin yanı sıra, Türkçe, Kürtçe ve Enternasyonal   marşlarla ve atılan sloganlarla oldukça coşkulu ve başarılı bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşte kurumlar tarafından verilen mesajlarda özellikle, Savaş

İşsizlik, Ekonomik kriz, artan yoksulluk ve İklim krizine karşı Enternasyonal mücadelenin büyütülmesine vurgu yapıldı. Yürüyüş Sigmund-Freund Park’ında KOMintern Eş başkanlarının Moperatörlüğünde yapılan konuşma ve saygı duruşundan sonra kültürel bölüme geçildi. Birçok müzik grubu ve bireylerin yer aldığı kültürel programın yanı sıra, birçok siyasi kurumların Yeşil ve Sol Parti koordinasyonu, Partizan ve Sınıf Teorisi adına konuşmalar yapıldı. Akabinde bir söylenen marşlar ve çekilen halaylarla akşam saatlerinde coşkulu bir şekilde sonlandırıldı.

VORALBERG

Vorarlberg’de 1 Mayıs eylem birliği komitesinin kararıyla saat 14 30’da başladı. Eylemde kurumlar günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarını okudu. Daha sonra yürüyüşe geçildi. Daha sonra ise gençlik evinde bir eğlence düzenlendi. Küçük bir şehir olan Vorarlberg’de yaklaşık 150 kişi eyleme katıldı. 1 Mayıs Eylem Komitesi yaptığı toplantıda eylemi olumlu olarak değerlendirdi.

 

LİNZ

Linz’de 1 Mayıs eylem birliği komitesinin çağrısıyla gerçekleşti. Saat 13.00 başlayan yürüyüş 14.30’da bitirildi. Toplanma alanında 1 Mayıs eylem birliği platformu ve katılımcı kurumlar adına yapılan konuşmalardan sonra yürüyüşe geçildi.

Yürüyüş boyunca 1 Mayıs, günümüzde Türkiye’de Avusturya ve dünyada gelişmeler üzerine konuşmalar yapıldı ve tespit edilen ortak sloganlar atıldı. Ayrıca her kurum kendi özgün sloganlarını haykırdı. Kitle, yürüyüşten sonra müzik eşleğinde halaylara 1 Mayıs eylemini bitirdi. Yürüyüşe iki yüze yakın katılım oldu.

İNNSBRUCK

İnnsbruck’da 1 Mayıs saat 11:00’de Landhausplatz’da başladı. Eyleme yaklaşık 800 kişi katıldı. 1 Mayıs eylemi Tirol’da bulunan ilerici demokratik kurumlar tarafından örgütlendi