Home , Avrupa , Viyana Ankara katliamını protesto etti!

Viyana Ankara katliamını protesto etti!

20151010_161515VIYANA |10 – 10 – 2015| Ankara’da sabah saatlerinde gerçekleşen katliama karşı viyana’da hem yerli hem de göçmen anti-faşistler ve Viyana Demokratik Güç Birliği tarafından protesto edildi. VDGB ve HDP’nin çağrısıyla Saat 16:00 Parlamentonun önünde bir araya gelen kitle katliamı yansıtan dövizler ve pankartlar açtı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi, ATİGF, ADHF, DİDF, AABF, KOMİNTERN, Emek Partisi, Anadolu Federasyonu ve çeşitli Parti ve Sendika temsilcileri katıldı.

Atigf adına yapılan konuşmada Devletin niteliğine vurgu yapılarak, bu katliamların bizzat devlet eliyle yürütüldüğü belirtildi. Devletin Faşist niteliğine özel vurgu yapıldı. Cumhuriyet tarihinin en kanlı katliamlardan birini yaşadıklarını, halklarımızın er geç bunun hesabını soracağını belirti.

Parlamentonun önünde yapılan Miting’de sonra Ring caddesi kapatıldı. Polisle yapılan görüşmeler de  izni alınarak Parlamentodan Devlet Operasına kadar yürüyüş yapıldı. Yaklaşık 2000 kitlenin katıldığı Miting ve yürüyüş coşkulu ve canlı geçti.

Eylemi düzenleyen ve destek veren kurumlar adına yapılan konuşma’da Diyarbakır’da ki miting de devlet eliyle olduğu sonrasından ispatlanan bombalamadan sonra bu saldırının artık fail-i meçhul değil, bizzat devlete ait olduğunun altı çizildi. Halen ölü ve yaralı sayısının net olmadığı belirtilirken şu ana kadar 97 civarında ölü ve 200’ü aşkın yaralı olduğunun bilgisi verildi.

Eylemde yapılan konuşma da bugün yapılan katliamın Türkiye devlet eliyle yürütülen iç savaşın ayyuka çıkmış hali olduğu belirtilirken bunun artık 90’lı yıllardaki devlet terörü konseptinin ötesine geçtiği belirtildi.  . 1 Kasım’da sandıkta değil, sokaklarda bizi katletmek isteyenlere karşı sandıkta ders vereceğiz dendi.

Yürüyüş operanın önünde bitirildi.