Anasayfa , Dünya , Tamimi`lere özgürlük!

Tamimi`lere özgürlük!

Siyonist İsrail Devleti, Filistinin sembol ismi 16 yasındaki Ahed Tamimi’nin tutuklu yargılanmasına karar verdi. İsrail askerlerini tokatlayan genç kadın İsrail Askeri Mahkemesi tarafından “tehlikeli” bulundu.

Kudüs protestoları sırasında İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da İsrail askerlerini tokatlayan Ahed Tamimi hakkında İsrail askeri mahkemesi Tamimi’nin tutuklu yargılanmasına karar vermişti. Tamimi ile birlikte annesi de gözaltına alınmıştı. Anne Tamimi de halen tutuklu.

Olaydan sonra sabaha karşı evi basılarak gözaltına alınan ve 12 ayrı suçlamadan 10 yıl hapsi istenen Tamimi için İsrail Yüksek Mahkemesi “ifade özgürlüğünün huzuru bozma ya da şiddete başvurmaya izin vermediğine” yönünde karar verirken, Tamimi’nin ‘kışkırtıcı hareketlerini’ sosyal aktivizm protestolarıyla eşdeğer tutarak yanlış yaptığını iddia etti. Siyonizme karşı direnişte tüm dünyanın sempatisini toplayan ve İsrail devletinin “radikal islamcı terörizm”e karşı olduğunu iddia ettiği saldırıları boşa düşüren Tamimi, cezalandırılarak susturulmaya çalışılıyor.

”Tamimi aleyhine çok sağlam kanıtlar var” diyen yargıç ,Tamimi’yle ilgili elinde ‘İsrail’e yönelik önceki saldırılarıyla ilgili uzun bir liste olduğunu’, bu kez “Geniş çaplı ağır şiddete başvurduğunu ve bu yüzden risk oluşturduğunu” savundu. Tamimi`nin tutukluluğunu 4 defa uzatan mahkeme çareyi onu tutuklamakta buldu.

Ahed Tamimi gözaltına alındığında, İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett, ”Hayatı hapishane hücresinde son bulacak” diyerek niyeti zaten belli etmişti.

Direnişçi Tamimi Ailesi

12 yasındayken İsrail askerlerine korkusuzca bağıran, yumruğunu gösteren Ahed Tamimi, bu görüntülerin yayılmasıyla Filistin direnişinin sembolü olmuştu. Ahed Tamimi neredeyse her bir üyesi direnişçi olan ve “direnişçi aile” olarak bilinen Tamimilerin bir üyesi ve şu anda tüm dünyanın saygısını kazanmış genç bir kadın.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kudüs protestolarında da dik duruşunu gösteren 16 yasındaki Ahed   Tamimi, İsrail askerlerine tepki gösterdiği görüntüler yayıldıktan kısa süre sonra İsrail polisi tarafından evi basılarak gözaltına alınmıştı. Gözaltı süresi uzatılan Ahed Tamimi ile ilgili mahkemeye yapılan kefaletle serbest bırakma talebi ise reddedilirken “İsrail askerlerine saldırmak ve onları kışkırtmak” suçu ile yargılanan Ahed Tamimi’nin 14 yıl hapis cezası alabilir.

Tamimi ailesinin neredeyse her bir üyesi direnişçi. Kuzeni Janna Jihad dünyanın en genç gazetecisi sıfatıyla köyündeki işgale hem direniyor hem de çektiği videolarla İsrail Siyonizmini dünyaya duyuruyor. Amcası Bilal Tamimi de bir fotoğrafçı. Nabi Saleh’teki şiddeti dünyaya belgeselle duyurmasıyla tanınıyor. 14 yasındaki kuzeni Muhammed Fadıl Tamimi İsrail askerleri tarafından yüzünden plastik mermi ile vurulmuş ve ciddi biçimde yaralanmıştı.

İsrail’in Ahed Tamimi ile özel olarak uğraşmasının bir nedeni var. Ahed Tamimi, İsrail’in devlet terörünü “radikal İslamcı terör”e karşı uyguladığını iddia etmesine engel oluyor. Genç ve cesur bir laik kadın olarak Ahed Tamimi, İsrail devletinin işgalci bir güç olduğunu ve sıradan her direnişçiye aynı şiddetle ezmeye çalıştığını, topraklarını terk etmeyen Filistinlileri 7’den 70’e katletmeye hazır olduğu dünyaya duyuruyor. Bu cesur duruşu ise İsrail’i zora sokuyor.