Home , Avrupa , Alman Parlamentosu Önünde Nöbet Eylemi

Alman Parlamentosu Önünde Nöbet Eylemi

IMG-20160127-WA0000BERLIN-/30-01-2016/Berlin`de, AKP önderliğindeki Türkiye devletinin Türkiye Kürdistanı`ndaki katliamlarını protesto eylemleri, 26,27 ve 28 Ocak 2016 tarihlerinde Alman Parlementosu önünde yapılan üç günlük nöbet eylemi ile sürdürüldü. Alman Parlamentosu ününde kurulan çadır içinde üc gün boyunca sürdürülen nöbet eylemi ile AKP nin kürtlere karşı uyguladığı katliam politikaları ve Alman devletinin AKP hükümeti ile yaptığı işbirligi protesto edildi.

NAV-DEM Berlin`in örgütleyicisi olduğu eyleme üç gün boyunca bir çok kurum ve örgütte katılımları ile destek verdiler. ATIF-Berlin`de üç gün boyunca eyleme aktiv olarak katılım sağladı. Eylemin ikinci  ve üçüncü günü Alman Parlamentosu önünden Başbakanlık Binası önüne kadar düzenlenen yürüyüşler gercekleştirildi. Bu yürüyüşlere Nav-Dem Berlin, PYD, ATIF, DIDF, diğer Kürt özgürlük hareketleri  ve Sol Parti Milletvekilleri katıldılar.

IMG-20160128-WA0000Yürüyüş boyunca ve Başbakanlık binası önünde yapılan almanca ve kürtce konuşmalar ile Alman devletinin AKP hükümeti ile olan ilişkilerinin durdurulması istendi ve gerekli yaptırımların uygulanılması cağrısı yapıldı.

Ayrıca Başbakanlık yetkililerine, ABD , Fransa ve Ingiltere konsolosluklarına katliamcı AKP politikalarını anlatan dosyalar  gönderlirdi: