Home , Avrupa , Pariste Faşistler Antifaşist Genci Katletti!

Pariste Faşistler Antifaşist Genci Katletti!

clementmericPARİS | 06 – 06 – 2013 | Fransız faşistleri, dün gece Paris’te saldırıda bulundukları ve ölesiye dövdükleri antifaşist genç Clément Méric bugün hayatını kaybetti. Dün beyin ölümü gerçekleşen Clément’in bugün itibariyle ölümü kesinleşti.

Paris’in işlek alanlarından olan St. Lazaire istasyonu civarında faşistlerin saldırısına uğrayan Méric, akadaşları ile birlikte bulunuyordu. Basından alınan bilgilere göre, 3 kişilik faşist grup ile yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada faşistlerin metal demirlere 18 yaşındaki antifaşist genci öldüresiye dövdükleri gelen bilgiler arasında.

Bakanlık tarafından yapıolan açıklamada ise, bu türden yapıların eşcinsel evliliklere karşı son dönemlerde aktif olduklarını, bu cinayetinde bu olayla bağlantısının olabileceğini öne sürdü.

Sol Cephe (Front de Gauche) üyesi olduğu açıklanan Clément Méric’in katlini protesto için bütün illerde kitle gösterileri yapılması bekleniyor.

Saldırgan faşistlerin ‘genç devrimci nasyonalistler’ örgütüne bağlı oldukları ve 3 kişinin fransız polisi tarafından yakalandıkları bildiriliyor.