Anasayfa , Avrupa , Yerel Seçimlere yönelik Dayanışma gecesi düzenlendi!

Yerel Seçimlere yönelik Dayanışma gecesi düzenlendi!

1899972_2317158764636_275613358_nSTUTTGART | 06-03-2014 | Arena Kültürevinde 2 Mart tarihinde,  30 Mart yerel seçimlerine yönelik olarak BDP ile dayanışma gecesi düzenlendi. Gece Zazaki(Kırmancki) ve Türkçe sunuldu.
  FEDA,Dersim Soykırım Karşıt Derneği,Bruchsal AKM , ATİF (Stuttgart),AGİF (Stuttgart) , v.b kurumların düzenlediği ve desteklediği geceye,Dersim’den BDP ilçe Belediye başkan adayları ; Meral Gündoğdu (Mazgirt),Rıza Dalkılıç (Pülümür) , Yusuf Çınar (Nazmiye)  katıldı
 Belediye eşbaşkan adayları , etkinlikte konuşma yaparak şöyle dediler ; Meral Gündoğdu; ” …BDP Mazgirt’te uyguladığı kadın kotasıyla , yerel özgürlükçü ,cinsiyet eşitlikçi bir anlayışıyla aday oldum. Mazgirt’i çağdaş ve modern bir Kent olarak değiştirip-dönüştürmek en büyük arzumdur. Dersim’li bir kadın olarak, Mazgirt’i özerk ve demokratik yerel yönetimin ve modern Belediye’ciliğin kalesi yapmayı hedeflemekteyim…”dedi.
Yusuf Çınar ise; “…Nazmiye’nin en büyük sorunu altyapı sorunudur. Belediyenin işçisi-memuru maaşını alamama durumuna gelmiş durumdadır. Dersim’deki kazanımların daha ileriye taşınabilmesi için Avrupa’daki Dersim’liler maddi ve manevi desteğini pratik olarak sunmalıdır. Biz Dersim’liler birlik olup, geleceğimizi birlikte inşaa etmeliyiz…”dedi.
   Rıza Dalkılıç konuşmasında ; Pülümür’ün yüzyıllık bir Kent olmasına rağmen,altyapı sorunları olan, içme suyu, kanalizasyon ve çevre düzeni gibi, sorunların çözülmemiş olduğunu dile getirerek, bunları halk ile birlikte çözeceklerini belirtti. Konuşmasına devamla; “…Biz Hazreti Hüseyin’in, Pir Sultan Abdal’ın, Seyit Rıza’nın, Mazlum Doğan’ın ve İbrahim Kaypakkaya’nın dik duruşunu kendimize örnek aldık…”dedi.
   Gecede Partizan temsilcisi de ; “…HDP, Gezi direniş ruhuyla beraber ortaya çıkan taleplerin örgütlenebileceği bir zemine sahiptir. Bu yerel seçimlerde,sistem partilerinin gerici,faşist niteliklerini engeniş kitlelere daha fazla taşımalı ve teşhir etmeliyiz. Öte yandan, HDP nezdinde kitlelerin arayışına cevap olan zemini engeniş kitlelere taşımalıyız…”dedi. Temsilci konuşmasının devamında, yerel seçim sürecinde, Dersim’de tartışma ve gelişmelerede vurgu yaparak, eleştirilerinin olduğunu ama seçim süreci sona erdikten sonra, dile getireceklerini, Dersim’de oluşturulan Güçbirliğini önemsediklerini ve bu doğrultuda hareket edeceklerini dile getirdi.
    Etkinlikte FEDA adına, Pir Hüseyin Bildik‘te bir konuşma yaparak; “… zalimlere karşı,mazlumların yanında yer almak gerekir…”dedi. Etkinlikte yer alan sanatçılar ise;  Erdoğan Emir, Ahmet Aslan, Ozan Serdar, Zele-Mele, Sena Dersimi, Grup Asmen, Müslüm Polat ve Necati Tayhan katılarak sahne aldılar. Geceye bin kişinin üzerinde kitle katılımı olduğu gözlendi. Etkinlik, yerel seçimlerde başarı dilekleriyle bitirildi.
10003527_2317158644633_1822745349_n