Anasayfa , Avrupa , İz Belgeseli Biel/Bienne’de Gösterime Sunuldu

İz Belgeseli Biel/Bienne’de Gösterime Sunuldu

İSVİÇRE|11.11.2017|Avrupa’da beş farklı ülkede ve 20’ye yakın şehirde vizyona giren İZ Belgesel Filmi, İsviçre’nin Biel/Bienne şehrinde gösterime sunuldu. ATİK tarafından örgütlenen Film gösterimi 11 Kaşım Cumartesi günü “Haus Pour Bienne” adlı kültür merkezinde gerçekleşti.

İz Belgesel Filmi, Diyarbakır zindanlarında devrimci ve yurtseverlere yapılan insanlık dışı uygulamaları konu alıyor. Filmde, hapishanede gerçeklesen işkence ve cinayetler, bunları yaşayan ve tanıklık eden kişiler tarafından anlatılıyor.

Film gösterimi başlamadan önce ATİK Konseyi ve Haus Pour Bienne adına etkinliğe ilişkin birer konuşma yapıldı. Gösteri boyunca anlatılanlar, izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Belgesel genel olarak etkili ve başarılı değerlendirildi.

Hakan Gürer’in Yapımcı ve Yönetmenliğini yaptığı İZ belgesel filmi Avrupa’nın çeşitli ülke ve şehirlerinde gösterimleri sürerken; İsviçre’nin Zürich ve Biel/Bienne’den sonra Bern ve Basel şehirlerinde de vizyona girecek. ATİK ve ona bağlı kurumların Avrupa gösterimlerini üstlendiği belgesel geniş izleyici kitlesiyle buluşmaya devam ediyor.

Bern: 15 Kasim, Saat 20:00, Reitschule Bern, Neubrückstr. 8, 3012 Bern

Basel: 17 Aralik, Saat 13:00, Kult Kino Camera, Rebgasse 1, 4058 Basel