Anasayfa , Avrupa , 30. ATİK TATİL ve GENÇLİK KAMPI DEVAM EDİYOR (Foto Galeri)

30. ATİK TATİL ve GENÇLİK KAMPI DEVAM EDİYOR (Foto Galeri)

İTALYA|04.05.2019| Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ATİK Gençlik ve Tatil Kampı, İtalya’nın Toscana bölgesinde devam ediyor. Açılış şöleninin ardından geziler organize edilirken, oluşturulan çalışma grupları toplantı ve etkinliklerine devam ediyor.

25 Temmuz Perşembe günü düzenlenen serbest kürsü etkinliğinde, uluslararası alanda devletler arasında yapılan işbirlikleri ile İNTERPOL aracılığı ile yaşanan gözaltı süreçleri ve bu dönemlerde ortaya konacak tepki ve eylemsel duruş konusu konuşuldu. Bu serbest kürsü etkinliği oldukça canlı geçti. Çocuk Komitesi tarafından iki ayrı etkinlik düzenlendi. Çocukların oldukça eğlendiği bu etkinlikler önümüzdeki günlerde de devam edecek. 26 Temmuz Cuma günü ise kampta bulunan Haldun Açıksözlü (Tiyatrocu) tarafından TİYATRO FORUM düzenlendi. Kamp katılımcılarının aktif bir şekilde tiyatro oyununun oluşturulması sürecine dahil edilmesi ile kampta oldukça eğlenceli anlar yaşandı.

Kamp Meclisinin ve çalışma gruplarının yaptığı programlarla geziler, seminerle, tiyatro ve müzik geceleri düzenlenmeye devam edecek. Bu etkinliklerin yanında kampta bulunan YDG’liler tarafından eğitim çalışmaları devam ederken, YDG çalışma grupları ise çalışmaların sonuçlarını kamp katılımcılarına sunmak üzere hazırlıklarına devam ediyor. Yeni Kadın’da kadınlarla buluşarak sunumlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. İlk sunum olarak çocuk bakımı gerçekleştirilirken sonraki sunum ise sosyal medya oldu. Kamp süresince oluşturulan takvim gereği sunumlar devam edecek.

27 Temmuz Cumartesi günü, Rojava’da şehit düşen TKP-ML TİKKO savaşçısı Lorenzo Orsetti’nin ailesi kampı ziyaret etti. Babası, kız kardeşi ve kuzeninin katıldığı ziyaret duygusal anlar yaşanılmasına neden oldu. Babası; “Lorenzo’nun yoldaşlarının yanında olmaktan dolayı çok mutluyum” diyerek, Lorenzo’nun verdiği mücadeleyi anladığını ve saygı duyduğunu “büyük hayalleri vardı ve dünyayı alt üst edecek büyük bir özgürlük fırtınasının mütevazi küçük bir damlası oldu” dedi. Kuzeni çocukluk anıları anlatırken, Lorenzo’nun küçüklüğünde de çok mücadeleci bir yönü olduğunu, yenilgiyi hazmedemeyen bir kişiliğinin olduğuna vurgu yaparak, “ Adalet duygusunu keşfettiğinde bu mücadeleci yönünü halkları kurtuluş mücadelesinin hizmetine sundu” dedi. Kamp katılımcısı arkadaşlarda söz alarak duygularını dile getirdiler. Artık bir aile olduğumuz olgusu ön plana çıktı. Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek mezarlık anmasında aile görüşülmek üzere vedalaşıldı.

28 Temmuz Pazar günü kamp katılımcıları ile bir araya gelinerek kamp değerlendirilmesi yapıldı. Çeşitli görüş ve önerilerin dile getirildiği toplantıda yapılacak etkinlikler içinde fikirler belirtildi.

30 Temmuz Salı günü ise Roma kentine bir gezi düzenlendi. Aynı gün bölgede kamp organize eden Aveg-Kon’a ziyaret gerçekleştirildi. Fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette ortak bir etkinlik yapma noktasında da fikir birliğine varıldı.

31 Temmuz günü kampın 2. hafta eğlence etkinliği düzenlendi. Kampta bulunan YDG ve Yeni Kadın üyelerinin organize ettiği etkinlikte; folklor, müzik ve tiyatro gösterileri sergilendi.

1 Ağustos Perşembe günü ATİK, YDG ve Yeni Kadın temsilcilerinin katıldığı “Avrupa’da Gelişen Irkçılık” konulu bir panel düzenlendi. Sunumların ardından soru ve görüşlerin alındığı panel oldukça canlı ve verimli bir şekilde sonuçlandırıldı.

2 Ağustos Cuma günü TKP-ML TİKKO savaşçısı Lorenzo Orsetti mezarı başında anıldı. Kitlesel bir anmaya sahne olan etkinliğe Lorenzo’nun ailesi de katıldı. Lorenzo’nun mücadele yaşamına ilişkin açıklamaların ardından aile söz aldı. Duygusal anların yaşandığı anmada Lorenzo’nun annesi “artık çok büyük bir ailem var” şeklinde konuştu. Anmanın ardından Floransa kentinde bir gezi düzenlendi. Aynı günün akşamında kampta konuk olarak bulunan müzisyen Özden Çiçek tarafından bir dinleti gerçekleştirildi.

Yaklaşık 300 kişi civarında katılımın olduğu ATİK Gençlik ve Tatil Kampı 10 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek.