Home , Avrupa , Zürih Gençlik Kültür Evi 15. Genel Kurulunu Başarı ile Gerçekleştirdi.

Zürih Gençlik Kültür Evi 15. Genel Kurulunu Başarı ile Gerçekleştirdi.

12 Şubat 2017 tarihinde Gençlik Kültür Evi Genel Kurul üyelerin büyük çoğunluğunun katılımı ile başladı.

Genel kurulda Devrim ve Demokrasi mücadelesinde aramızdan ayrılan ve yakın bir zamanda yitirdiğimiz YKP/ML önderlerinden Grigoris Kostantinepoli yoldaş şahsında saygı duruşu yapıldı.

Üye tespiti ile Genel Kurulun resmi olarak açılmasının ardından Divan seçimi ile devam etti. Yeni gündem önerilerinin tartışılması ve gelen önerilerle gündemin oylanmasının ardından Önümüzdeki dönem için hazırlanan Perspektife ve üyelerden gelen ek önerge ile Referandum da ki tavır noktasında canlı bir tartışma gerçekleşti. Türkiyede ki Başkanlık tartışmaları ile devam eden ve halk oylaması tartışmalarının yurt dışında da yapılacağı için Zürih Gençlik Kültür Evi üyelerininde çalışmalara katılması ve bu sürecin öznesi olması açısından önemli bir gündem maddesi idi. AKP’nin topluma zorla dayattığı tek kişinin her şeyi belirlemesini faşist anayasayla güvenceye kavuşturma hevesini kursağında bırakmak için tüm göçmen emekçileri HAYIR oyuna çağıran ATiK e bağlı kurumlar HAYIR kararını kamuoyu ile paylaşmıştı.

15. Genel Kurulunu gerçekleştiren ATiK`e bağlı Zürih Gençlik Kültür Evide de Genel Kurul iradesinde uzun süreli tartışmalar sonucu 28 Delegenin Oyu ile HAYIR kararı çıkardı.

Halk oylamasına geliştirilecek tavırlar arasında HAYIR ve BOYKOT tartışmalarının ve oylamasının ardından Faaliyet raporu, Denetim ve Mali Rapor tartışmaları ve oylanması ile devam etti.

Yeni Organların seçimi ile beraber Denetim Kuruluna seçilen 3 arkadaşın da kadın olması salondaki üye ve katılımcı kadınlar tarafından „Jin, Jiyane, Azadı“ sloganları ile selamlandı.

Son olarak 8/9 Nisan da Frankfurt`ta gerçekleştirilecek ATiK kongresine hazırlık, İsviçre Federasyon Kongresi iTiF için delege seçimi ile son gündem de geride bırakıldı.

Zürih Gençlik Kültür Evi 15. Genel Kurulu başarılı ve coşkulu bir şekilde „Birlik Mücadele Zafer Yaşasın ATiK, YDG, Yeni Kadın„ sloganı ile sonlandırıldı.