Home , ATİK , 22. ATİK – Gençlik Tatil Kampında Buluşalım!

22. ATİK – Gençlik Tatil Kampında Buluşalım!

ATİK | 13 – 05 – 2011 | Emekçiler, Dostlar, Arkadaşlar;

Geleneksel ATİK-Gençlik Tatil Kampı bu yıl İspanya’nın  Costa Brawa sahil boylarında, Blanes şehrinde gerçekleşecektir. Costa Brawa sahil boyu doğa, tarih, kültür, deniz ve spor turizmi bakımında oldukça ileri ve organizeli bir bölgedir. Her dönem olduğu gibi, bu yıl da göçmen emekçi ve işçilerin tatil yapma ihtiyacına gidermek için organize edilen alternatif tatil kampına tüm dostlarımızı katılmaya çağırıyoruz.Hayatın birçok alanında alın teri dökerek, emek sarf ederek ve mücadele yürüterek, koşulları bir nebze yaşanabilir kılmak için çaba harcayan ve dinlenme ihtiyacını hakeden emekçileri, alternatif gençlik tatil kampımıza davet ediyoruz. Ezilmişliğin, horlanmışlığın, bireyciliğin, kendine ve topluma yabancılaşmanın, dizginsiz sömürü ve saldırıların ayyuka çıktığı bu süreçte, alternatif tatil kamplarına katılarak, dinlenmek, dinlenirken eğlenmenin bir ihtiyaç olduğuna inanıyoruz.

Bu anlamda, yıllardır olumlu ve başarılı, geleneksel olarak sürdürülen alternatif kamplarımız; halktan insanların ve aktivistlerimizin, kadınların, gençlerin ve özellikle çocuklarımızın izin, dinlenme, eğlenme, başka kültürlerle ve yeni insanlarla tanışma ihtiyaçlarını karşılama anlamında önemli bir etkinliktir. Kamp yaşamı çerçevesinde paylaşmayı ve kolektif yaşamayı öğrenmek, bunların yanından politik, sanatsal, kültürel ve teknik konularda kısa eğitimler almak bakımında da oldukça üretkendir.

Yıllardır bir gelenek halini alan ATİK tatil kampları, siyasal-sosyal, eşitlik, gerçek demokrasi ve özgürlük mücadelemizin önemli bir mevzisi durumuna gelmiştir. İnsanı değilde azami kar hırsını esas alan ve insanın insana yabancılaşması kültürünü pekiştiren kapitalistlerin elit tatil politikalarına karşı, bizim de süreklilik arzeden politikalarımız olmalıdır. İşte kamplarımız bu arayışın bir ürünüdür.

Kültürel eğlenceler, atölye çalışmaları, sportif etkinlikler, toplu geziler, kadınlara, gençlere ve çocuklara özgün proğramlar çerçevesinde 3 hafta boyunca devrimci-demokratik birliktelikler içinde bambaşka ve unutulmayacak anılar yaşayacağınıza dair emin olabilirsiniz. Her sene yapıldığı gibi, bu senede, çeşitli çalışmalar yapmak için birçok konuda çalışma grupları ile, aktif bir şekilde kamp yaşantımızı zenginleştirilecektir.

Kamp tarihi    : 17.07.2011 – 07.08.2011

Kamp Programı:

-Açılış Şöleni –

-Güncel Siyasal Paneller

-Tarihi ve Doğa Gezileri

-Müzik ve Şiir Dinletileri

-Kültür Akşamları

-Sportif Aktiviteler

-Atölye Çalışmaları

-Gençlik, Kadınlar ve Çocuk Programları

-Kapanış Şöleni

Kamp Ücreti:

Tam: 3 Haftalık 550 €, (günlük 30)– Öğrenciler: 3 Haftalık 400 €, (günlük 22)–

Çocuklar (6-11 yaş): 3 haftalık 300 €, (günlük 15)– Çocuklar 0- 5 yaş arası:        Ücretsizdir

Kampa Getirilecek Malzemeler:

-Spor eşyaları ve giyecekler

-Oyun malzemeleri

-Banyo-duş malzemeleri, mayo, yüzme malzemeleri, güneş kremi veya yağı

-Alerji karşıtı hap veya ilaçlar, normal ilaçlarınız

-Arabanın ruhsatı ve seyahat sigorta belgesi

-Pasaport, ehliyet ve kimlikleriniz

-Hastalık sigorta belgesi, özel eşyalarınız

-Battaniye, ince yorgan, ince döşek, yastık v.s

-Atölye çalışmaları için gerekli kurs eşyaları

Kamp Adresi:

Camping Reina Maris

Apartado de Correos 236

17300 Blanes—GİRONA-ISPANYA——Telefon:0034-972 33 15 31