Home , Avrupa , Zürih`te Maraş Protestosu…

Zürih`te Maraş Protestosu…

20160409_144026

Zürih`te Maraş Protestosu…

Faşist Türk rejimi hükümeti AKP`nin, Maraş/Pazarcık`ta, Alevi inancına sahip halkımızın yoğun olarak yaşadığı Terolar bölgesine, iltica kampı amacıyla, bir yerleşke inşa etme planları , İsviçre-Zürih`te protesto edildi.

Alevi kurumları tarafından düzenlenen ve İsviçre Demokratik Güçbirliği bileşenlerinin de sahiplendiği yürüyüşe, yüzlerce kişi katılım sağladı.

Yapılan açıklamalarda, özellikle mültecilere karşı olunmadığı, bu sorunu yaratanın emperyalist güçler ve bölge gerici faşist sistemleri olduğu vugulandı.

IMG-20160409-WA0002

„Alevilerin yaşadığı bölgenin, AFAD adı altında, mülteci kampı inşa edileceği bahanesi ile, daha önce oluşturulan kamplarda oldugu gibi, cihadist , İşid, El-Nusra,vb. şeriatçı çetelerin üssü, barınma ve logistik sağlanan mekanları olduğunun açık olduğu belirtildi.

Faşist AKP hükümetinin, her pratiği, emekçi halkımıza ve onların öncülerine saldırı ve katliamla dolu olduğunu biliniyor. Mültecileri, AB eperyalistleri ile, nasıl kirli pazarlıklara alet ettiklerini, iğrenç bir koz olarak kullandıklarına şahit olduk.
Dolayısıyla, esas mesele,mültecilere sahip çıkma değil, mekan seçiminin ilginçliği ile, asıl amaçlananın, yine katliam ve saldırı amaçlı bir ortam yaratmak olduğunu düşünmekteyiz.

Alevi inancına sahip halkın bölgede sürülmesi, cihadist yapıların onlara ve özellikle de Kürt halkına, saldırı amaçlı kullanmak üzere, onlara alanlar inşa edileceği, ciddi bir durum olarak ortadadır“ denilerek, buna karşı alevi emekçilerin yalnız bırakılmayacağı ifade edildi.

IMG-20160409-WA0003

Sıklıkla sloganların atıldığı yürüyüşe, Türkiyeli demokrat, devrimci yurtsever göçmen kurumlar ve güçlerden, İTİF, YDG, Yeni KADIN, İGİF, Dem-Kurd, İABF, İDHF, FEDA, İDGB gibi kurumlar katılım sağladılar.

 

 

 

 

AHM-İsviçre