Anasayfa , Haberler , 17. Munzur Kültür ve Doğa Festivali yasaklandı

17. Munzur Kültür ve Doğa Festivali yasaklandı

DERSİM|15.07.2017|Dersim’de OHAL uygulamaları kapsamında  Dersim belediyesine dönük kayyumun ardından bölgede her yıl düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali Valiliğin tebligatı ile yasaklandı. Dersim’de tüm hazırlıkları tamamlanan 17’nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali Tunceli Valiliği tarafından, festival tertip komitesine gönderilen tebligat ile yasaklandı.

Söz konusu tebligatta “27-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında 17’nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin gerçekleştirmek için talepte bulunduğunuz bildirilmiştir. İlimizde basın açıklaması dışında yapılacak toplantı, gösteri, yürüyüşleri oyun, temsil, stant kurma, bildiri dağıtma çadır kurma, oturum eyle mi, konser, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu kapsamında düzenlenecek tüm etkinlikler Olağanüstü Hal (OHAL) süresince yasaklanmıştır” denildi.

Sanatçılar açıklama yapmıştı

Aralarında Ferhat Tunç, Grup Munzur, Barış Atay ve Mikail Aslan’ın da bulunduğu sanatçılar, bu yıl 17’ncisi düzenlenmesi beklenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde 6 Temmuz günü basın toplantısı gerçekleştirmişti.

Dersim Belediyesi’ne atanan kayyumun 17’cisi düzenlenecek Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin ‘içini boşaltma’ çabalarına karşı İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyen sanatçılar, “Kayyumun değil halkın festivaline katılıyoruz” demişti. Kayyum’un gerçekleştirmek istediği “festival”e katılmayacaklarını belirten sanatçılar  “ Kayyumun değil Halkın festivaline katılıyoruz” demişti.

KAYNAK: ÖZGÜR GELECEK

http://ozgurgelecek1.net/manset-haberler/25332-17-munzur-kueltuer-ve-doa-festivali-yasakland.html