Home , Haberler , “10. yılında Hapishanelerde Tecrit ve Tecrite Karşı Mücadele” sempozyumu sona erdi

“10. yılında Hapishanelerde Tecrit ve Tecrite Karşı Mücadele” sempozyumu sona erdi

İSTANBUL | 01 – 12 – 2010 | 27 Kasım günü Su Tiyatrosu’nda başlayan “10. yılında Hapishanelerde Tecrit ve Tecrite Karşı Mücadele” başlıklı iki günlük sempozyum 28 Kasım günü son buldu.

Tecrite Karşı Mücadele Platformu’nun (TKMP) düzenlediği, TAYAD, TUYAB, DİSK, KESK, ÇHD, TMMOB, TTB ve İHD’nin katılımcı kurumlar arasında yer aldığı sempozyumun ikinci gününde oturumlar üç başlıkta düzenlendi.

„Tecrit, mimari yapı ve personel“ başlıklı ilk oturumda yurt dışından katılımcılar da yer aldılar. Bu bölümde Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nden Tores Dinçöz, Şule Karabaş (+ İvme Dergisi), Dinçer Ergün, Süleyman Acar, Teresita Castrillejo (Arjantin), Axel Alejandro A. Pim Pin (Filipinler) birer sunum gerçekleştirdiler.

Verilen aranın ardından „Tecrite karşı mücadelenin dünü bugünü“ başlıklı ikinci oturuma geçildi. Temel Demirer’in yönetiği bu oturumda Metin Yavuz (Halk Cephesi), Arzu Özdemir (Partizan), Cemal Doğan (DHF), Taşkın Türkmen (Alınteri), Yunus Aydemir (ESP) 19 Aralık ve Ölüm Orucu sürecine nasıl yaklaştıklarını değerlendiren sunumlar gerçekleştirdiler. Ayrıca bu oturumda cezaevlerinden gelen mektuplar okundu. Sunumların ardından soru cevap kısmına geçilerek izleyicilerin yönlendirdiği sorular cevaplandı.

Remzi Uçucu (TKMP), TMMOB ve KESK’in de konuşmacı olarak katıldığı „Tecrite karşı mücadelenin geleceği“ başlığını taşıyan üçüncü oturumda yapılan konuşmalarla sempozyum sona erdi. (Kızıl Bayrak)