Home , Haberler , 1 Mayıs Taksim'de kutlanmalıdır

1 Mayıs Taksim'de kutlanmalıdır

dielinkeALMANYA | 11 – 04 – 2009 | Almanya Sol Parti Federal Milletvekili Hüseyin Kenan Aydın Türkiye’de 1 Mayıs’ın İşçi Bayramı olarak yasallaşması ve işçi sendikaları tarafından Taksim’de kutlanması isteğine ilişkin yaptığı açıklamada „ 12 Eylülcülerce gaspedilen 1 Mayıs’ın tatil günü olması için işçiler ve sendikalarca verilen uzun uğraşlardan sonra Türkiye Hükümeti’nin 1 Mayıs’ın yasal tatil günü olması için başlattığı çalışmayı gayet olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum.“ dedi. Hüseyin Kenan Aydın’ın açıklaması devamla şöyle. 

„Uluslararası İşçi Bayramı 1 Mayıs’ın tatil günü ilan edilmesinin yanında, işçi sınıfı ve sendikaların 1 Mayıs’ı özgürce ve kitlesel olarak kutlamasının önündeki engellerin de kaldırılması gerekmektedir. 1 Mayıs başta DİSK olmak üzere diğer sendikaların da talebi doğrultusunda Taksim’de kutlanabilmelidir. Yetkililer Taksim’de yapılan yılbaşı ve spor kutlamaları için verdikleri izni 1 Mayıs kutlamaları için esirgememelidirler.

Bu sene Taksim’de düzenlenecek 1 Mayıs kutlamalarına DİSK’in daveti üzerine Almanya Sol Parti Meclis Gurubu adına resmi olarak bizzat katılıyorum. Avrupa’dan ve dünyanın her yerinden katılacak sendikacı ve politikacı heyetlerinin de içinde yer alacağı 1 Mayıs taksim kutlamalarının önceki yıllardaki gibi olaylı geçmemesi için Türkiye’deki yetkilileri gereken önlemleri almaya davet ediyorum.“