Home , Haberler , DESA ve Kampana İşçileriyle Dayanışma Gecesi Başarıyla Gerçekleşti

DESA ve Kampana İşçileriyle Dayanışma Gecesi Başarıyla Gerçekleşti

İSTANBUL | 24 – 05 – 2011 | Sendikal örgütlenme mücadelesi veren DESA işçileriyle ve 28 Ocak’tan bu yana DESA’nın önünde direnişte olan Hakan Lermi ve Serdar Kuru’nun Deri-İş Sendikası öncülüğünde süren direnişiyle dayanışma amacıyla örgütlenen uluslararası kampanyanın bir parçası olarak 14 ülkede Mayıs ayının son iki haftasında gerçekleştirilen “DESA ve Prada’ya Karşı Müzik” etkinliklerinin İstanbul ayağı 22 Mayıs Pazar günü Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Direnişteki DESA ve Kampana işçileriyle dayanışma etkinliği adı altında örgütlenen dayanışma konserinde Pınar Sağ, Bayar Şahin, Erdal Bayrakoğlu ve tulum sanatçısı Bahrettin Piçakçi yer aldılar. Konsere Kıbrıs’tan katılacak olan Kıbrıs’ın tanınmış özgün müzik sanatçısı Arda Gündüz ise Kıbrıs emekçilerinin gerçekleştirdiği genel grevdeki konuşması sebep gösterilerek ülkeden çıkışına izin verilmediğinden konsere katılamadı. Sanatçılar konuşmalarında haklı mücadelelerini kararlılıkla sürdüren Deri-İş Sendikası üyelerinin yanında olduklarını vurguladılar. Sanatçıların söylediği türkü ve şarkılara coşkuyla, halay ve horonlarla eşlik eden katılımcılar Arda Gündüz’e yönelik baskıyı sloganlarla protesto ettiler.

Dayanışma etkinliğinde söz alan Genel Başkan Musa Servi DESA ve Kampana’daki örgütlenme mücadelesini anlatarak mücadelede kararlı ve ısrarlı olduklarını, üyelerinin haklarını koruyarak kölece çalışma şartlarına karşı çıkacaklarını vurguladı. Genel Başkanın ardından söz alan DESA direnişçisi Hakan Lermi ile Kampana direnişçisi Dilek Göl de direniş süreçlerine değindiler ve mutlaka kazanacaklarına olan inançlarını belirttiler.

Katılımcılar etkinlik süresince sık sık “DESA’ya sendika girecek, başka yolu yok!”, “Kampana işçisi yalnız değildir”, “Birlik-Mücadele-Zafer”, “Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganlarını attılar.

Konser salonuna “Direnişteki DESA ve Kampana İşçileriyle Uluslararası Dayanışma Etkinliğine Hoş geldiniz”, “Birlik-Mücadele-Zafer!”, “Yaşasın Sınıf Dayanışması!”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!”, “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!” “DESA’da 115,  Kampana Deri’de 63 Gündür Direnişteyiz” yazılı pankartlar asıldı.

Dayanışma etkinliğine TÜMTİS Sendikasının yönetimi ve ayrıca Belediye-İş Sendikası, Emekli-Sen, Harb-İş Sendikaları yöneticileri ile çeşitli parti ve kitle örgütleri temsilcileri de katılarak destek sundular.

Etkinlik başladığı gibi sloganlarla, halay ve horonlarla coşkulu şekilde sona erdi.

Deri-İş Sendikası Basın Bürosu

[imagebrowser id=5]