Home , Avrupa , Kadın Katliamlarına Hayır! | Viyana

Kadın Katliamlarına Hayır! | Viyana

VİYANA|04.03.2022| Avusturya’da kadın katliamları durmak bilmiyor. 2 Mart’ta Viyana’da kadınlar bir kez daha sokaklara çıkıp “Kadın Katliamlarına HAYIR!” diye haykırdı.

2021’de neredeyse hemen her hafta bir kadın, en yakınları erkekler tarafından katledilmişti. Geçmiş yıllara göre kadın cinayetlerinde önemli bir artıştı bu. Maalesef aynı durum 2022’nin ilk iki ayında da devam etti. İlk iki ayda 6 kadın, yine en yakınları olan erkekler tarafından katledildiler .

24 Şubat Perşembe günü Hietzing kasabasında bir kadının, eşi tarafından hunharca bıçaklanarak öldürüldüğü, bir gün sonraki basına yansıdı.

Viyana Kadın Platformu’nun eylem çağrısıyla, kadın örgütleri 02 Mart Çarşamba günü saat 18:00’de Karlsplatz’da toplandılar. Yeni Kadın’ın da bileşeni olan Platformun hazırladığı ortak konuşmayla mitinge start verildi. Yapılan konuşmalarda “Kadınlar, pandeminin de, yarattığınız savaşların da, krizlerinizin de sorumlusu değiller ve kurbanları da olmayacaklar. Bütün bunların sorumluları sizlersiniz, bedelini de sizler ödeyin.” dediler. Devamında; “Ancak biz her katlettiğiniz kız kardeşimiz için “Kadın Katliamlarına HAYIR!” diyerek sokaklarda olacağız. Sokakları terk etmeyeceğiz.” diyerek sözlerini bitirdiler.

Akabinde atılan sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçildi. Saat 19:30’da Halklar Meydanı olan Musemsqutie’ye gelindiğinde, 8 Mart çağrısıyla eylem sona erdi.