Home , Haberler , Frankfurt Kültürlerarası Gençlik Forumu Kış Kampı Düzenledi

Frankfurt Kültürlerarası Gençlik Forumu Kış Kampı Düzenledi

WILLINGEN|13.12.2021| Almanya’nın Frankfurt şehrinde çalışmalarını yürüten Kültürlerarası Gençlik Forumu 10 – 11 – 12 Aralık tarihlerinde Willingen’de kış kampı düzenledi. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı kamp’da geziler ve seminer düzenlendi.

Kampın ilk gününde katılımcılara program sunuldu. Ardından kolektif bir kış kampı gerçekleştirmek için görev dağılımı yapıldı. İlk gün müzik ve sohbetler ile bitti.

İkinci gün sabah saatlerinde dağlık bölgelerde bir yürüyüş gerçekleşti. Ardından kayak bölgesi ve şehrin içi gezildi. Akşam yemeğinin ardından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü üzerinden sohbet şeklinde bir seminer gerçekleşti. İlk bölümde 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün ortaya çıkışı ve tarihsel boyutu işlendi. Birleşmiş Milletler tarafından çıkartılan Evrensel Bildirisine karşı çıkan sosyalist ülkelerin bakış açısı anlatıldı. Son bölümde ise Avrupa’da yaşanan İnsan Hakları ihlalleri işlendi. Sunumun ardından eleştirel bir bakış açısıyla bir tartışma gerçekleşti. Seminerden sonra müzikli bir şölen gerçekleşti.

Kamp 12 Aralık pazar günü yapılan kahvaltıdan sonra başarıyla sonuçlandırıldı.