Anasayfa , Haberler , Strasbourg Dostluk Kültür Evi Kamp Düzenledi

Strasbourg Dostluk Kültür Evi Kamp Düzenledi

STRASBOURG |12.12.2021| Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen kamp bu yılda başarıyla gerçekleştirildi. 10-11-12 Aralık tarihlerinde Haut-Grain bölgesinde gerçekleştirilen kampa toplam 46 kişi katıldı.

Kampın ilk günü Sarı Yelekliler ve Fransa ATİK Komitesinin birlikte düzenlediği “Irkçılık” konulu panel gerçekleştirildi. Esasen Fransa’da, genel olarakta Avrupa’da gelişen ırkçılık ile Fransa’da 2022 yılında gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri detaylı olarak konuşuldu. Divanın Fransızca yaptığı sunumun ardından, Fransa ATİK Komitesi adına yapılan konuşmada, ATİK’in başlatmış olduğu “Irkçılık bir düşünce değil, suçtur” kampanyası ile ilgili bilgi verildi. Ardından Fransa’daki ırkçılığın geldiği boyut hakkında düşünceler dile getirildi. Temsilcinin ardından Sarı Yelekliler söz alarak, özel olarak seçim sürecinde güç kazanmaya çalışan ırkçı parti ve adaylar üzerine düşünce belirttiler. Irkçılığa karşı birlikte hareket etmenin önemini dile getirdiler. Önümüzdeki süreçte Strasbourg’da bulunan kitle örgütleri, sendikalar ile birlikte oluşturulacak Irkçılık karşıtı platformda birlikte olmanın gerektiğinin altını çizdiler. Panel katılımcıların söz alması ve düşüncelerini belirtmeleri ile son buldu.

Kampın ikinci günü YENİ KADIN tarafından kampa katılan kadınlarla tanıtım toplantısı yapıldı. Oldukça verimli geçen toplantının ardından önümüzdeki süreçte Yeni Kadın faaliyetlerinin daha örgütlü ve düzenli bir şekilde yapılması kararı alındı. Aynı günün akşamı bir kültürel etkinlik düzenlendi. Türkü ve marşların söylenmesinin ardından, çekilen halaylar ve oynanan oyunlarla gün sona erdi.

Kampın son günü bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Kampa katılan herkesin düşünceleri, önerileri ve eleştirileri bu toplantıda dile getirildi. Düzenlenecek bir dahaki kampta buluşmak üzere kamp başarıyla sonlandırıldı.