Home , Avrupa , Augsburg’ta da beşler anıldı

Augsburg’ta da beşler anıldı

AUGSBURG | 09 – 05 – 2011 | Dersimde bir göçük sonucu yaşamını yitiren beş TKP/ML TİKKO gerillası Avrupa’nın birçok yerinde olduğu gibi Augsburg’ta da anıldı.

Cumartesi günü Augsburg’ta yapılan anma etkinliğine saygı duruşuyla başlanıldı. Merkez Komitesinin beş yiğit sıra neferi üzerine çıkarttığı bildirinin okunmasının ardından, gerillaları konu alan sinevizyon gösterime sunuldu.

Ardından yapılan konuşmalarda bir taraftan süreç değerlendirildi, diğer taraftan ise beş kızıl karanfilin kadın mücadelesindeki yeri ve önemine vurgu yapılarak özellikle 8. Konferans sonrası girilen yönelimin mücadele içerisindeki kadınlar açısından nasıl bir anlam ifade ettiğine değinildi. Konuşmada aynı zamanda beşlerin gerilla mücadelesini geliştirmesinde oynadıkları rolün de altı çizildi.

Anmanın devamında güncel konular, yaklaşan genel seçimler de kapsayan bir tartışma bölümü yapıldı. Seçimlerdeki tutumlar nedenleri ile ortaya konuldu. Enternasyonal dayanışma gibi konular da ele alınmasıyla tartışma bölümü soru cevap şeklinde sonlandırıldı.

Yaklaşık 40 kişinin katıldığı anmada katılımcıların ilgisi ve sahiplenişi dikkat çekti.