Anasayfa , Haberler , 400 İşçi 9 Arkadaşı için Direniş Başlattı

400 İşçi 9 Arkadaşı için Direniş Başlattı

İZMİT | 09 – 05 – 2011 | İzmit’te 400 işçi, fabrikadan atılan 9 arkadaşının işe geri alınması için eylem başlattı. İzmit-Kocaeli`de bulunan Bekaert İzmit Çelik Kord Sanayi Fabrikası’ndan geçtiğimiz günlerde düşük performans gösterdikleri ve fazla izin kullandıkları gerekçeyisle atılan 9 işçi, arkadaşlarının ve sendikanın desteğiyle iş hakkı için mücadele başlattı.

“Bugün arkadaşlarımız, yarın biz”

400 fabrika işçisinin kendisini fabrikaya kapatarak başlattığı eyleme katılan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı bir açıklama yaparak Biz, burada çalışan arkadaşlarımıza bu duruma kayıtsız kalmamaları gerektiğini söyledik. Arkadaşlara ‘bugün bu 9 arkadaşımızı atan yarın bizi de atar’ dedik. Arkadaşlar da bu duruma tepki göstermek için 4 Mayıs’tan itibaren kendilerini fabrikaya kapattı. Bu eylemi en yüksek motivasyonla sürdürüyor. Eylemiz bu 9 arkadaşımızın işlerine geri alınmasına kadar devam edecek.Burada işvereni samimi bulmuyoruz. Eğer bir işçinin, performans düşüklüğü varsa, bu işçi ile görüşülür ve uyarılır. Ancak işveren böyle bir şey yapmadı. Bununla da işverenin amacının işçileri korkutmak ve sindirmek olduğu anlaşılıyor. Bu oyuna gelmeyeceğiz” dedi.

Aynacı: “Koşullarımız çok ağır”

Diğer yandan basın önünde bir konuşma yapan işyeri temsilcisi Kahraman Aynacı, işçilerin çok zor koşullarda mücadele ederek, eve gitme yerine günlerdir fabrikada nöbetleşe olarak sınırlı sayıdaki sandalyelerin üzerinde uyuduklarını belirtti.“400 işçi 80 kişilik vardiyalar halinde çalışıyor. Vardiyası biten eve gitmek yerine buradaki diğer işçi arkadaşlarıyla gece-gündüz birlikte kalıyor. Ancak hali hazırda işimiz zaten ağır, bir de arkadaşlarımız dinlemeden ve rahat bir şekilde uyumadan çalışmaya gittiklerinde bu kişilerin iş daha tehlikeli hale geliyor. İşveren bir an önce üzerine düşeni yapmalı.” şeklinde konuşan Aynacı, fabrikadan dışarı çıkmaları halinde işverenin kendileri bir daha içeri almayacağını, bu yüzden de eylemi başarıya ulaştırana dek fabrikayı terk etmeyeceklerini söyledi.