Home , Haberler , KOMintern: Fabrika Kapılarından Dışarı, Sokaklara ve Mücadeleye Gidin!

KOMintern: Fabrika Kapılarından Dışarı, Sokaklara ve Mücadeleye Gidin!

HABER MERKEZİ |12.12.2021| Avusturya’da Metal İş de toplu sözleşmeler 13 Ekim de başlayacak. KOMİNTERN bu süreçle ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında ücretlerin yükselmesi için işçileri emekçileri direnişe çağırdı. Çağrısında fabrika kapılarından dışarıya sokağa ve mücadele edin diye açılama yaptı.
Açıklamanın tamamı bu şekilde:

„FABRİKA KAPILARINDAN DIŞARI SOKAKLARA VE MÜCADELEYE GİDİN!

Ekonomi yeniden canlanıyor, metal endüstrisinin karları fışkırıyor, sipariş defterleri tıklım tıklım dolu ve hissedarlara ve ana şirketlere kar dağıtımları yeniden hızla tırmandı. Aynı zamanda, iş temsilcileri kasıtlı olarak ciddi ticari müzakereleri torpido ediyor ve gerekli ‚haftada 60 saatlik‘ kurala ek olarak% 1.9 -% 2.2’lik „teklifleri“, çalışanlarla tek bir alay ve alay konusu!

Ücretlerde ve maaşlarda güçlü bir artış ve çalışma saatlerinde daha fazla azalma yerine, iş dünyası temsilcileri, gerçek ücret kayıpları, fazla mesai ikramiyelerinin arka kapıdan iptali ve çalışma saatlerinin daha fazla sınırlandırılması konusundaki ısrarlarıyla yüzümüze açıkça eldivenler atıyorlar.

Üç yıl önce siyah ve mavinin ateşlediği turbo ile 19. yüzyıla kadar sadece 12 saatlik gündüzün değil, 60 saatlik haftanın da yolu açılmış oldu. 4 hafta sonu veya resmi tatillerde çalışma şartı ile – en az 13 çalışandan oluşan bir işgücü ile – fabrikanın yılda 365 gün kesintisiz çalışması mümkün hale getirildi. Bununla, iş ve boş zamanlarımızdaki girişimcilik durumu şimdiden daha da esnek hale getirildi. Ancak metal endüstrisi şimdi daha fazlasını istiyor. Haftada 60 saat talimatlarla çalışmak, metal teknolojisi endüstrisinin kâr çıkarları için artık tamamen normal hale gelmelidir.

Bunun tek bir cevabı olabilir: Sendika oranı bir an önce artırılmalı ve -şimdi toplanan iş konseyi konferanslarında- tutarlı bir endüstriyel eylem başlatılmalıdır!

Ve bu, çalışanların aktif katılımı ve acil seferberliği ile sektörler arası ittifaklarda. Geçen yılki feci “kriz anlaşmalarından” sonra, Avusturyalı “öncü” KV olarak metal işçileri grubu ve bir sendika lokomotifi olarak nüfuzu bu yıl çok özel bir anlam ve sorumluluğa sahip, bu da önümüzdeki sonbahar ve ilkbaharın gidişatını da belirliyor. – Ücret turları belirleyecek.

Bununla birlikte, yalnızca bir ritüelde dondurulan olağan yıllık pro forma kılıç takırdaması bunun için yeterli olmayacaktır. Şimdi rotayı gerçekten belirlemek ve (sektörler arası bir dayanışma ittifakında) bir ağır iş anlaşmazlığına girmek ve bunu açıkça ele almak önemlidir! – müzakerecilerin tesislerinde ani uyarı grevleriyle başlayarak! Ve meslektaşların “savaşma istekliliği” “yüksek”, “şirketlerdeki ruh hali buna bağlı olarak gergin” – PRO-GE’nin KV’nin ilk turundan sonra zaten vurguladığı gibi.

Özellikle ekonomik motor krizden sonra tekrar toparlandığından ve ekonomi patladığından. Metal şirketleri de önceki yıl birçok durumda iyi kazanç elde etti. En azından vergi makamları tarafından finanse edilen kısa süreli çalışma ve Corona yardımı sayesinde. Evet, GSYİH’nın neredeyse %5’i olan Corona kurumsal sübvansiyonları ile Avusturya, devlet yardımı ve sermaye dağıtımları söz konusu olduğunda AB’nin zirvesinde bile.

Genel ekonomik iklim söz konusu olduğunda, bu yıl %4’lük dik bir ekonomik büyümenin ortasındayız ve gelecek yıl %5 tahmin ediyoruz. Ekonomi araştırmacılarına göre, sektördeki sipariş defterleri dolu – iş temsilcilerinin isteksizce kabul ettiği gibi – ve mal üretimindeki verimlilik yüzde 3,3 artıyor. Aynı zamanda birim işçilik maliyetleri %6,3 oranında düşmekte, diğer bir deyişle iş giderek daha verimli hale gelmekte ve ücretlerin toplam maliyetler içindeki payı hızla düşmektedir. Ve vergi reformu ile büyük şirketlere aynı zamanda başka bir kâr vergisi hediyesi veriliyor.

Bu nedenle, sanayinin metal patronlarını ve kaptanlarını aydınlatmak, sendika taleplerine uygun, mücadeleci vurguyu vermek ve yerli sermaye için sıcak bir sonbahar hazırlamak daha da kaçınılmazdır!

Çünkü firma temsilcileri, kendilerini beğenmişliklerinin aksine, konveyör bantların ve makinelerin ciddi anlamda hareketsiz kalabileceği ve özellikle şu anda, genellikle tam zamanında üretim yapan ve bağlı sanayi sektörünün teslimat yükümlülüklerinin yerine getirilmediği gerçeğinden titriyorlar. Tanışma.

Dövüşelim: Fabrika kapılarından çık ve greve git!

Komintern“