Home , Avrupa , ATİGF Uzun Yürüyüş'ü Linz, Salzburg ve Viyana'ya ulaştı

ATİGF Uzun Yürüyüş'ü Linz, Salzburg ve Viyana'ya ulaştı

AVUSTURYA | 28 – 04 – 2011 | Uzun yürüyüş ikinci gününde Salzburg’a ulaştı. Çalışma günü olmasından kaynaklı ilk günü  gibi kitlesel karşılanmasada, yürüyüş ilk günkü gibi kararlı ve ısrarlı bir şekilde devam etti. Salzburg`taki yürüyüşe yerli kurumların ilgili olması olumlu iken, Göçmen kurumların duyarsız  davranmaları çözümlenmesi gereken bir konu. Salzburg merkezinde yapılan mitingde kurumlar adına çeşitli konuşmalar yapıldı.

Uzun Yürüyüş, saat 18:00 de Linz’e vardı. Linz’deki mitinge yaklaşık 60 kişi katıldı.  Yürüyüş çevrenin ilgisini çekmesinin yanı sıra, slogan ve konuşmalarla canlı bir şekilde gerçekleştirildi.

ATİGF adına konuşan  Burcu Dumanlı; Bu yasanın anti-femokratik ve ırkçı bir  yasa olacağını, aile birleşimini ve entegrasyonun önünde  ciddi bir engel teşkil edeceğini söyledi. Bu yasayla en temel insan haklarının ihlal edildiğini ve toplumda Göçmenlerin hedef  haline getiridiğini ve  bunun derinleşeceğini vurguladı.

Devletin ırkcılığı kendi eliyle geliştirdiğini, yıllardır Avusturyada calışan ve emek veren Göçmenlerin bu yasayla köleleştirileceğini belirti. İlticacı ve Politik mültecilere yönelik çıkarılacak olan yasalar, toplumsal düzeyde faşistleşmeye alan yarattığı gibi, hitler döneminin faşizan uygulamalarıyla kıyasalanacak niteliktedir.

Mülteci ve ilticacıların keyfi sebeplerden bile senelerce gözaltında tutulabileceği, çocuklarında aynı şartlara tabi tutulacağını vurguladı. İnsanlar sorgusuz, yargısız bir  dakikada ülkelerine geri gönderilebilinecek. Günlerce hava alanında göz hapsine alınacak.

Bleiberecht Platformundan Stephan ve Kerstin ise; İnsan haklarının ihlal edildiğini, toplumun tüm kesimlerinin bu yasalara karşı çıkmaları gerektiğini söyledi.  Mülteci ve ilticacıların gözaltına alınmalarının hukuksuz olduğu, senelerce  ülkelerine gönderilmek üzere göz altında tutulmalarının insanlık dışı olduğunu söyledi. Bir yılda Avusturyada toplam 6000 ilticacının gözaltına alınarak yurt dışı edildiklerini belirti. Bu uygulamanın  devletin artık ırkçı Devlet olduğunu, ırkçılığın bir Devlet ideolojisi olduğunu dile getirdi. Avrupaya gelen Binlerce ilticacı ve mültecinin Akdeniz sularında boğulduklarını söyledi. Bunun AB nin politikalarından kaynaklı olduğunu, humanizm ve insanlıktan, Demokrasiden bahsedenlerin ne derece sahte yüzlü olduklarını vurguladı. Yine aile birleşiminden dolayı istenen Almanca Belgenin (B1) Avusturya’daki üniversiteye giriş belgesiyle kıyaslanacak kadar ağır olduğunu belirtti.

ATİGF’den bir konuşmacıda; Adımlarımız kücük olarak görülmemeli,yapacağımız her eylemin anlam taşıdığını vurguladı. Yeni yabancılar yasası düzenlemesi, anti-demokratik olmanın yanısıra devlet destekli ırkçılığının toplumsal düzeyde gelişmesini beraberinde getirmektedir. Irkçılığın devlet eliyle geliştirilmesi olan yabancılar yasası, işçi ve emekçilerin yaşamlarında ciddi olumsuz etkiler yaratacak düzeydedir. Bu anlamıylada  herkesin bu eyleme aktif  katılması gerektiğini belirti.

Linz’deki mitingten sonra ‚Uzun Yürüyüşcüler‘ Viyana’ya doğru yola cıktı.

3. Gün:

Sıkılaştırılan yabancılar yasasına karşı yani ‘yabancı adaletsizlik paketi’nin parlamentoda kabul olup yürürlüğe girmesinden iki gün öncesi, Uzun Yürüyüş 27 Mart Çarşamba akşamı, hava şartlarının yağmurlu olmasına rağmen, Viyana şehrinde 4.000’e yakın kişinin katılımı ve 50 kuruluşun desteği ile sonuçlandırıldı.

Milletvekilleri ve parlamenterlerin de katıldığı bu büyük protesto gösterisi sonrası, bir çok konuşmadan sonra eyleme son verildi.