Home , Avrupa , İnsanca bir yaşam için asgari ücret!

İnsanca bir yaşam için asgari ücret!

İSVİÇRE | 28 – 04 – 2011 | Unia Sendikası, farklı sendikalarla birlikte 14 Haziranda işçi kadınların çalışma koşullarını iyileştirmek için ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini açıkladı. Kadın ve erkeğin arasındaki ayrımcılığa son verilmesi de etkinliklerin amaçlarından birtanesi.

Sendikalar, 280 000 kadın 4000 Frank’tan daha az ücret alarak çalıştığı İsviçre’de, asgari ücretin yasalarla belirlenmesini de talep ediyor. Bu şekilde hem ücretlerin artacağından, hem de eşit işe eşit ücret prensibinin gerçekleşeceğinden yola çıkan Unia, kadınların aynı iş için yüzde 20 oranından daha az maaş almasına karşı çıkıyor.

‚Göçmen kadınların çalışma hayatında hem kadın hem de göçmen olarak ikili bir ayrımcılıkla karşı karşıyadırlar‘ diyen Unia sendikası, bu eşitsizliğe son verilmesi için mücadele edeceklerini belirtti.

14 Haziran 2011 de yapılacak Kadın Eylem Gününde kadınların maaşlarının arttırılması, eşit işe eşit ücret verilmesi ve çalışması koşullarının iyileştirilmesi somut talepleri gündeme getiriliyor.

Saat tam 14.06 da ise ‘elini işten çek ve çalışmaya ara ver!’ sloganıyla ‘Mor veya Pembe elbise’ giyenlerin işe uzun bir ara vermesi ve yapılacak gösterilere katılması çağrısı yapılıyor.

Detaylı bilgi ve haberleri paylaşmak için www.unia.ch ve www.14juni2011.ch siteleri kullanılacak.