Home , Avrupa , Duisburg’da İsrail Devletinin Katliamına Karşı Miting Düzenlendi

Duisburg’da İsrail Devletinin Katliamına Karşı Miting Düzenlendi

DUISBURG | 31 – 05 – 2010 | İsrail devletinin Filistinlilere iletilmek üzere götürülen yardım malzemesini taşıyan gemilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı kınamak için aynı gün akşamı ortak bir mitingi düzenlendi.  Sol Parti’nin yaptığı çağrı üzerine, aralarında ATİF, DİDF, HDR, MLPD’lilerin de olduğu yaklaşık 200 kişilik bir kitle tarafından, İsrail devletinin saldırısı protesto edildi. Hemen saldırı günün akşamı yapılan mitingde kitlenin duyarlılığı göze çarpan en önemli özellikti.

Saat 18’de başlayan mitingde çeşitli konuşmalar yapılarak, saldırının amacı ve hedefi katılımcılara anlatılmaya çalışıldı. Sol Parti adına konuşan, Duisburg yönetim kurulu üyesi Herman Dirkes; İsrail devletini ırkçı, faşizan ve emperyalist yüzünü teşhir etmeye çalıştı. Özellikle’de Alman devleti başta olmak üzere emperyalist güçlerin İsrail devletine verdikleri destek üzerinde duran Dirkes; “Alman devleti yalan söylemlerden vaz geçmelidir. İsrail’le tüm ilişkilerini dondurmalı ve oradaki elçiliklerini çekmelidir. İsrail devletinin katliamcı politikalarına karşı aktif mücadele etmeli ve Filistin ulusal kurtuluş hareketiyle dayanışma içinde olmalıyız…” diyerek konuşmasını sonuçlandırdı.

Daha sonra gerek kurum temsilcileri ve gerekse de kişiler yaptıkları konuşmada, İsrail devletinin katliamcı yüzü kitlelere anlatılmaya çalışıldı. Eylem haber geç alınmasına rağmen aktif bir şekilde katılan ATİF kitlesi, İsrail devletinin katliamını teşhir eden ve Filistin halkının direnişini destekleyen pankart ve ATİK bayraklarıyla katılması dikkat çekti. Mitingde bulunan ATİK sekreteri Süleyman Gürcan’da Almanca ve Türkçe olarak bir konuşma yaptı. Gürcan yatığı konuşmada İsrail devletinin katliamlarının sürekli olduğunu, bunun ne ilk nede son olacağı üzerinde durarak, yıllardır direniş mücadelesi veren Filistin halkının bu görkemli mücadelesinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Süleyman Gürcan yaptığı konuşmada  İsrail devletinin Irkçı faşizan yüzünü teşhir ettikten sonra, gerek Arap ülkelerinin ve gerekse de Türk devletinin timsah göz yaşını döktüklerini vurgulayarak, “ Filistin direnişinin yanında olduklarını ve İsrail devletinin uygulamalarına karşı olduklarını söylemektedirler. Bunlar koca bir yalandır. Gerek Arap ülkeleri ve gerekse de Türk devleti kitleleri kandırmaya çalışmaktadır. Onlar, İsrail devletiyle hiçbir anlaşmalarını bozmadan, ilişkilerini gayet iyi sürdürmektedirler. İsrail devletinde aldıklar silahlarla, ülkelerinde katliamlar gerçekleştirmektedir. Bunu en iyi örneği Türkiye’dir. Tük devleti İsrail’e karşı olduklarını söylemelerine karşı, İsrail devletinde aldıklara silahlarla Kürtleri katletmektedirler, işçileri, köylüleri katletmektedirler. Biz İsrail devletini faşizan, ırkçı, katliamcı politikaların karşı çıkarken, Türk devletinin de faşizan, ırkçı katliamlarına karşı çıkmalıyız. İsrail devletinin tüm katliamlarına rağmen Filistin halkının direnişi bitmemiştir ve bitmeyecektir. Filistin halkı bu mücadeleyi mutlaka kazanacaktır” diyerek sloganlarla konuşmasını bitirdi. Daha sonra yapılan konuşmaların ve atılan sloganların ardında etkinlik sonuçlandırıldı.