Home , Avrupa , Londra’da Devrim Şehitlerini Anma Yürüyüşü Yapıldı

Londra’da Devrim Şehitlerini Anma Yürüyüşü Yapıldı

İngiltere’nin başkenti Londra’da MLKP’nin çağrısıyla „Rojova’dan Suruç’a Şehitler Devrime Çağırıyor yürüyüşü“ gerçekleştirildi. 3 Aralık Cumartesi günü yapılan yürüyüş Manor House tren istasyonu’ndan başlayarak Turnpike Lane de bitirildi.

londra_yuruyus3
Yürüyüşte MLKP imzalı „Direnen Halklar Kazanacak“ ve Partizan imzalı „Gerillalar ölmez Yaşasın Halk Savaşı / Devrim ve Komünizm Şehitleri Ölümsüzdür“ yazan ve üzerinde Aliboğazı’nda devlet güçleriyle yaşanan çatışmada ölümsüzleşen Hasan Karakoç (Aşkın), Murat Mut (Tuncay) ve Ersin Erel (Hakan) resimlerinin olduğu bir pankart açıldı.

londra_yuruyus1
Sloganlarla Turnpike Lane bölgesine yüründükten sonra burada devrim şehitleri için saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşundan sonra MLKP adına yapılan konuşmada“Sevgili yoldaşlar, İşçi sınıfı ve ezilen halkların eşitlik, kardeşlik, özgürlük ve Sosyalizm mücadelesi ağır bedeller ile yürüyor. Gün geçmiyor ki inançları uğruna mücadeleye atılanlarımız kavgada insanın verebileceği en büyük bedeli ödemesin. Kasım ayı MLKP’nin devrim ve parti şehitlerini andığı önemli tarihsel bir süreçtir. “ denildi.

londra_yuruyus
Daha sonra Londra Partizan taraftarları adına bir konuşma yapıldı. Yapılan konuşmada „Arın Mirkan, Sibel Bulut,Paramaz Kızılbaş ve isimlerini sayamadığımız yüzlerce yoldaşımız ve siperdaşımız ölüme meydan okuyarak aramızdan ayrıldılar. Ne korktular, ne de diz çöktüler.
Tıpkı 28 kasım günü Dersim Alıboğazda faşist TC ordusu ile girdikleri çatışmada şehit düşen üç TİKKO gerillası gibi…
Faşist TC Ordusu havada F 16 larla,karada ise bir tabur askerle saldırmasına rağmen, gerillanın direnişini karşısında kayıp vererek,geri çekilmek zorunda kaldılar.
Murat Mut, Ersin Erel ve Hasan Karakoç yoldaşlarımız son mermilerine kadar savaşarak, şehitler kervanına katıldılar. Gün tüm bu katliamlara karşı sesiz kalma günü değil, direnişi büyütme günüdür.
Gün başta kürt ulusu olmak üzere, mazlumların safında yer alma günüdür.
Gün tüm ezilenlerle birleşip, devrimci dayanışmayı büyütme günüdür.
Bu anlamda tüm halkımızı, devrimci, demokratik ve yurtsever güçleri bu mücadeleyi yükseltmeye ve umudu yeşertmeye davet ediyoruz!“ denildi.
Yapılan yürüyüşe Britanya Demokratik Güç Birliği’de destek verdi.