Home , Avrupa , Kendi Gerçekliğini İlerletme ve 8 Mart’ı Öğrenmek

Kendi Gerçekliğini İlerletme ve 8 Mart’ı Öğrenmek

 

İlk posta (28)INNSBRUCK |13 – 03 – 2016| Tirol Yeni Kadın’ın  8 Mart etkinliklerinden  birisi daha bugün Innsbruck’ta gerçekleşti. Sokak etkinliklerinden sonra kadının güncel durumunun ve sorunlarının  tartışılmasına yönelik salon etkinliği yaptı. Innsbruck ve Wörgl Yeni Kadın komitelerinin, bugün saat 15.00 itibariyle Sendikalar Birliği ÖGB’den Sabrine Lanthaler, Yeşiller Partisi’nden Dr. Christine Baur, Sosyal Demokrat Parti’den Gabi Schiessling, AMARA, Yeni Kadın da Nafiye Tohumcu,  AEP den  Dr. Monika Jarosch, Rote Frauen Innsbruck’un (Kızıl Kadınlar – Innsbruck) katılımı ile düzenledikleri sempozyuma başladı.

SPÖ den Gabiessling Kadınların politik yaşama katılımı konusunda ve kendi Partilerindeki kadınların neden Yönetici poziziyonunda yeterince yer almadıkları üzerine sunumunu yaptı.  Yeşilerde Dr. Christine Baur Dünya Kadın Konferans amacını ve sonuclarını, kazanımlarını anlattı.  ÖGB’den Sabine Landthaler ise Kadınların Sendikalar içindeki durumlarını ve iş yaşamındaki sıkıntı ve zorluklarında sunumunu gerçekleştirdi.  AEP den Dr. Monika Jarosch ise Kadın mücadelesinde Feminizmin önemine ve katkılarına dikkat ceken bir sunum gerçekleştirdi.  Amara Kadın temsilcisi ise Kürt Kadın örgütlenmesi üzerine sunum yaptı. Kızıl kadın temsilcisi ise sistemin radikal eleştirisi üzerine sunumunu yaptı.

Yeni kadın temsilcisi Nafiye Tohumcu Göçmen Kadınların durumu ve  Kadınların günümüzde siyasal ve politik yaşamdaki zorlukları üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonrasında ise Atik tutsaklarına yönelik tutuklama ve özgürlükleriin ellerinden alınmasına yönelik Avrupa Demokrasisini eleştirerek, Dr. Banu Dilay Büyükavcı ve diğerleinin bir an önce serbest bırakılmasını talep etti.

 

İlk posta (43)Kadının Avusturya’da emek cephesindeki durumunun, sosyal statüsünün, temel haklar açısından statüsünün, demokrasi mücadelesindeki kadının ve en son olarak da göçmen kadının durumunun masaya yatırıldığı sempozyum soru-cevap kısmının ardından saat 17..00 sularında sona erdi.

Saat 17.30 da Program tekrar başlatıldı.  Yeni Kadının bildirisi okundu.

Akabinde  Yeni Kadın ve ATİGF derneklerinin ortak çalışması olan Umuda Tohum Sanat Atölyesi tiyatro grubu sahne aldı. Seyircilerinde beğeni alan “Kocayasa” adlı oyunun gösteriminden sonra etkinlik sona erdi.