Home , Haberler , Zürih`te Yeni Kadın Paneli

Zürih`te Yeni Kadın Paneli

zurih yeni kadin21.02.2016 tarihinde Zürih Yeni Kadın Komitesi tarafından İsviçre`de göçmen kadınların toplumsal yaşamdaki yeri ve 28 Şubat referandumu konulu bir panel gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü komitemizden Hüsniye Kahraman`ın yaptığı panelimize İsviçre Emek Partisi (PDA) MK üyesi Hukuçu Nesrin Ulu ve Göçmen Kadın Danışma Bürosu`ndan Tülay Duru panelist olarak katıldı.

Panele ilişkin alanda yapılan çalışmalar (propoganda, afiş ve çağrı) Yeni Kadın Zürih Komitesi olarak bizleri önemli ölçüde motive etti. Bu nedenle en geniş çevrelere kadar propoganda yapılması ve onların panelimize katılması için çaba içine girmemiz, demokrat kurumları panele davet etmemiz, panel öncesi yürüttüğümüz kollektif çalışma panele her anlamda olumlu olarak yansıdı.

28 Şubat`ta referanduma sunulacak olan konu, tamamen ırkçı, milliyetçi ve ayrımcı anlayışın sonucu olarak İsviçre`de faşist parti SVP`nin gündemleştirdiği ve diğer sistem partilerinin desteklediği suç işleyen göçmenlerin aileleriyle birlikte sınırdışı edilmeleri (Durchsetzungsinitiative) üzerine idi.

Panelist olarak katılan hukukçu ve PDA Partisi MK üyesi Nesrin Ulu, 28 Şubat Referandumu üzerine oldukça uzun ve eğitici bir sunum yaptı. Dolayısıyla bu katılımcılar üzerinde de olumlu bir etki yarattı.

İsviçre`de yaşayan göçmen kadınların Sosyal yaşamdaki yeri konusunuda Fransız Kantonunda bu alanda çalışmaları olan Tülay Duru anlattı.

Zürih Yeni Kadın Komitesi, yaptığı açılış konuşmasında; göçmen kadınların, göçmen ve kadın olmalarından kaynaklanan sorunlarla mücadele edebilmesi, kadının kendi sözünü söyleyebilmesi, bir birey olarak toplumda yer alabilmesi için bilinçlenmesinin, örgütlenmesinin ve kadın dayanışmasının önemine vurgu yaptı.

Panele 60-70 civarında kadın arkadaş katıldı. Bu çalışmamız bize, somut sorunlarla ilgilenildiğinde kitlelerin bu çalışmalara kayıtsız kalmayacaklarını bir kez daha göstermiş oldu.

Zürih Yeni Kadın